4 november, Nijmegen: bijeenkomst over protestactie tegen Zwarte Piet tijdens nationale intocht van Sinterklaas

Zwarte Piet is racisme.
Zwarte Piet is racisme.

Nijmegen Gastvrij en Mulawan organiseren op 4 november een mobilisatiebijeenkomst over de protestactie tegen Zwarte Piet tijdens de nationale intocht van Sinterklaas op 12 november in Maassluis. Jerry Afriyie, een van de kartrekkers van de beweging tegen Zwarte Piet, zal tijdens de bijeenkomst vertellen over de plannen voor de actie.

Bijeenkomst
Vrijdag 4 november
Vanaf 20:30 uur
De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46
Nijmegen
Facebook

Uit de oproeptekst: “Op 12 november willen we met een groep mensen vanuit Nijmegen ons aansluiten bij het protest tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet. Het protest vindt plaats in Maassluis tijdens de intocht van Sinterklaas. Daarom organiseren Nijmegen Gastvrij en Mulawan een mobilisatiebijeenkomst over het protest van 12 november in Maassluis.

Op deze avond zal activist en dichter Jerry Afriyie komen spreken over de plannen van 12 november. Naast de plannen zal hij ook spreken over de juridische strijd die hij voert naar aanleiding van zijn onrechtmatige arrestatie tijdens het protest in Gouda in 2014. Verder zal er ruimte zijn voor juridische voorbereiding op het protest en het regelen van de reis.

We zijn voornemens om met groepstickets te reizen, deze willen we ook op deze avond direct regelen. Wil je mee? Neem dan geld mee voor het groepsticket. Afhankelijk van het aantal mensen per groepsticket zullen de kosten tussen de 7 euro en de 13,75 euro per persoon zijn (voor een retour). Wil je wel mee, maar kan je er 4 november niet bij zijn? Neem dan voor 4 november contact op met Nijmegen Gastvrij zodat we ook een groepsreisticket voor jou kunnen bestellen.

Voor aanvang van de mobilisatiebijeenkomst is er eten van Mulawan. Mulawan is een solidariteitscafé waar de opbrengst naar migranten in nood gaat. Bij Mulawan moet je reserveren en dat kan tot en met donderdag 3 november door te mailen naar mulawan@grotebroek.nl en op vrijdag 4 november door te bellen naar 024-3605208. Richtprijs voor een veganistische driegangenmaaltijd is 10 euro (6 euro voor minima).”

Shirley de Vet

Flyer.
Flyer.