Nieuwsbrief voor de Leidse regio 2, oktober 1990

Auteur:


(column)

Prins Constantijn bekent opening voortuin

Nog net voor de deadline van ons oktober-nummer ontvingen wij het volgende bericht:

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn heeft bekend dat hij op 13 september jongstleden betrokken is geweest bij de opening van het politieke infocentrum De Invalshoek. Hij opende het als zeer links-radicaal bekend staande centrum door het besproeien van een nieuwe taxushaag. Deze taxushaag vormt een markant onderdeel van de nieuwe voortuin, die gerealiseerd werd naar ontwerp van ingenieur G. J. de Jong van Slager, tuin- en landschapsadviseurs te Dordrecht.

Dat de geheime opening niet geheel vlekkeloos verliep was niet aan de prins te wijten. Boze omstanders die gedurende de laatste maanden veel last ondervonden van het infocentrum wierpen een zogenaamde reuzenriek van 3 meter lengte uit het raam die de prins maar op een haartje miste. Maar na van de schrik te zijn bekomen kon de prins toch doen waarvoor hij gekomen was, namelijk het besproeien van de taxushaag. En zo was de opening van de voortuin een feit.

Na de opening van de voortuin kreeg onze prins uit handen van de publiciteitsgroep van het infocentrum, een broche met zwarte ster uitgereikt als aandenken aan de feestelijke opening.

Woordvoerders van de Rijksvoorlichtingsdienst hebben al laten weten niet blij te zijn met deze "misstap" van de prins. Waarschijnlijk hangt hem een geldboete boven het hoofd. Het is niet de eerste keer dat leden van het Koninklijk Huis zich schuldig maken aan onverantwoord gedrag. Eerder reed de broer van Constantijn, Willem Alexander, zijn auto een kanaal in.

Terug