Nieuwsbrief voor de Leidse regio 2, oktober 1990

Auteur: Stedenband Leiden-Juigalpa


Stedenband Leiden-Juigalpa

De activiteiten van het Nicaragua Komitee Leiden (NKL) en de Stedenband Leiden-Juigalpa komen voor een groot deel overeen. De Stedenband is een nu 2 jaar oud samenwerkingsverband tussen de gemeente Leiden en het NKL. Bovendien wordt er nauw samengewerkt met de, al veel langer bestaande, stedenband Den Haag-Juigalpa. Het doel is de bekendheid in Leiden met de problemen in een Nicaraguaanse stad te verhogen. Hiertoe zijn bijvoorbeeld de 3 "nachten van Juigalpa" gehouden, wandeltochten van Leiden naar Den Haag. Verder hebben we in Leiden 2 collectes gehouden voor medische doeleinden in Juigalpa.

Sinds de verkiezingsoverwinning van de UNO in Juigalpa, een half jaar geleden, is het wat onduidelijker geworden wat de mogelijkheden van de stedenband zijn, maar het lijkt erop dat de band normaal kan worden voortgezet.

In de komende herfst, in de week van 15 tot en met 20 oktober hebben we een nieuwe collecte, waarvan het doel is het financieren van een hoognodige opknapbeurt voor een lagere school in Juigalpa. Hiervoor zoeken we zoveel mogelijk collectanten. Het NKL heeft buiten de stedenband een nog iets grotere actieradius, die omvat bijvoorbeeld een demonstratie rond het bezoek van George Bush, vorig jaar.

Voor de collecte dit jaar is er op woensdag 10 oktober een informatie avond voor aspirant collectanten.

Terug