Nieuwsbrief voor de Leidse regio 3, november 1990

Auteur: De natte droom


Flikkerstrijd uit de tijd?

Nederland als bolwerk van homo-tolerantie. What a beautiful life ? Vergeet 't maar! Want in deze ach zo liberale maatschappij waar zelfs Mummy and Daddy van het CDA tegen de discriminatie van homo's zijn, worden nog steeds potten en flikkers gediscrimineerd omdat ze anders zijn. De methodes zijn soms wat subtieler (hij is wel aardig maar hij praat te veel over homoseksualiteit) of wat botter (dat homo's in elkaar geramd worden gebeurt ook niet zomaar).

Nep-tolerantie: dit woord valt zelfs binnen de gevestigde (vastgelopen) COC-kring. De ellende van de homo-beweging is de depolitisering. De homo-emancipatie heeft zich door de kritiekloze overname van de officiële integratie-strategieën zelf van politieke activiteit buiten gesloten. Niet gezien worden de negatieve aspecten van deze integratie-politiek die de verschillen tussen mensen en menselijke behoeften ontkent en ernaar streeft om minderheden hun anders zijn, hun identiteit te ontnemen. De bedoelingen zijn voor de hand liggend, een grijze anonieme massa van stemvee valt makkelijk te regeren.

Tegenwoordig kunnen homo's dus meedoen aan de Big Deal. Het concept van huisje boompje beestje is ook voor flikkers toegepast. Te gek ! Maar wie hierin niet mee wil doen, wie nog andere aspecten van zijn homo-zijn buiten disco's en uitgaansleven wil, heeft het niet even makkelijk.

De truttige, behoudende en voorzichtige houding van de Leidse Werkgroep Homoseksualiteit en het COC in het algemeen geeft weinig hoop dat hierin veranderingen te verwachten zijn. Maar zeuren helpt niet. Daarom willen wij als homo's met links-anarchistische ideeën bij De Invalshoek een homo-groep oprichten waar wij politiek en flikkerstrijd combineren, energie en activiteiten willen bundelen. Volgens ons lopen hier in Leiden en omgeving heel wat homo's rond met links-anarchistische ideeën. De moeilijkheid is dat wij elkaar niet kennen, iedereen zijn frustraties en teleurstellingen heeft en zijn isolatie niet durft te doorbreken. But we believe that if you put more into life, you can get more out of it. Kom daarom allen naar De Invalshoek, ook als je alleen maar wat informatie wilt, of een kijkje wilt nemen.

Op woensdag 28 november 1990 vanaf 20.00 uur hebben we de eerste bijeenkomst gepland in De Invalshoek.

Terug