De Peueraar 7, maart 1991

Auteur:


America Latina, informatie en solidariteit

In februari is het eerste nummer van de Nieuwsbrief van de Stichting America Latina verschenen.

Over het doel van deze Nieuwsbrief, ook America Latina genaamd, schrijven ze: "Deze publicatie én de Stichting America Latina zijn ontstaan om de solidariteitsactiviteiten met Latijns Amerika in de jaren 90 vorm te geven. Bij ons komen ervaren Latijns-Amerika activisten en nieuwe Latijns- Amerika-belangstellenden bij elkaar. We hopen dat deze verschillende generaties samen zullen slagen om goede, aantrekkelijke en motiverende informatie over dat werelddeel aan de Leidse bevolking te geven, en om concrete en directe solidariteit te organiseren met de volksorganisaties daar".

In het eerste nummer van de Nieuwsbrief staan een aantal korte, goed leesbare artikelen over het dumpen van gif in Zuid-Amerika, de situatie in Guatemala, en een vergelijking tussen de reactie op de invasie in Koeweit en die in Panama en Grenada. Daarnaast een serie landenberichten en een manifest over de strijd voor inheemse zelfbeschikking en tegen 500 jaar genocide en etnocide.

Voor wie dus op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen in Latijns-Amerika en van de activiteiten georganiseerd door Stichting Amerika Latina, is deze Nieuwsbrief zeer de moeite waard.

Naast het uitgeven van de Nieuwsbrief heeft Stichting America Latina voor 1991 de volgende plannen:

Een culturele politieke manifestatie naar aanleiding van de "ontdekking" van Amerika (12 oktober).

Maken en verspreiden van een informatie folder in oktober ("bijna 500 jaar").

Collecte organiseren in oktober ten bate van activiteiten van volksorganisaties in Latijns-Amerika. Voor al deze activiteiten zoeken ze nog medewerkers.

Terug