De Peueraar 7, maart 1991

Auteur:


Krakers op de radio

Radio Getto Tone zond vrijdag 22 februari een interview uit met twee van de mensen, die het leegstaande pand aan de Lammermarkt gekraakt hebben.

Uit het interview bleek dat het pand na anderhalf jaar leegstand nu bewoond gaat worden door negen of meer mensen, en dat er bovendien na half maart een café komt en wellicht een skateboardbaan.

Op de vraag wat ze er van vonden dat afgelopen woensdag het water afgesloten werd antwoordde een van de krakers: "Dat is tegen de rechten van de mens. We hebben een proces aangespannen. Het is belachelijk dat sommige mensen zonder water moeten leven."

Uit de buurt ondervindt de gemeente veel weerstand tegen het bouwplan dat er in voorziet dat de discotheek De Koets op de plek van het gekraakte pand wordt neergezet. De krakers zeiden hierover: "De grond is hoogstwaarschijnlijk flink vergiftigd, en er wordt in dat geval geen bouwvergunning gegeven, dat wij dan mogen blijven lijkt ons redelijk". Hoe wanhopig moet je zijn, om blij te zijn om op vergiftigde grond te mogen wonen? De rest van het interview ging over de onterechte uitzetting bij de eerste poging tot kraken.

Terug