De Peueraar 8, april 1991

Auteur: de redactie


Van de redactie

Een klein stukje over onszelf, over de Peueraar. Over hoe het er voor staat.

De redactie bestaat nu uit vijf mensen, te weten een vrouw en vier mannen. Niet echt een schitterende doorsnede van de bevolking, maar toch.. Er is vooruitgang, voorheen was dit blad het werk van alleen mannen.

Onlangs hebben we een zogenaamde redactieraad opgezet. Dit is een mogelijkheid voor mensen die wel mee willen denken met het blad, en af en toe iets willen schrijven, maar die geen tijd of zin hebben in alle andere dingen die er zoal komen kijken bij het maken van een blad. Op de eerste woensdag van de maand om 20:00 komen we met zijn allen bijeen. We evalueren dan het vorige nummer en bedenken het komende. Iedereen is van harte welkom.

Je kan natuurlijk ook nog steeds gewoon reacties en stukken opsturen. Heel graag zelfs. Met name organisaties, verenigingen en dergelijken. willen we vragen te reageren. Er staan vast wel beweringen in dit blad die je wel of juist helemaal niet ziet zitten. Of breng iets helemaal nieuws in.

De Peueraar is bedoeld als platform voor de vele linkse clubjes in Leiden. Zodat iedereen zijn verhaal bredere bekendheid kan geven. Als het goed is wordt dat verhaal dan door allerlei mensen gelezen die op zich wel geïnteresseerd zijn, maar die zich op een ander terrein gestort hebben. En wellicht (hopelijk) is het mogelijk dwarsverbindingen te leggen tussen de verschillende deelterreinen die de vele groepen en individuen bestrijken.

Hoeveel mensen lezen de Peueraar nu eigenlijk? Dat weten we natuurlijk niet precies. Er worden er elke maand zo'n 80 tot 9O verkocht, waarvan de helft abonnees. Dat is veel te weinig, vinden wij natuurlijk. (maar ja, wat verwacht je anders van een redactie?)

Als jij het ook belangrijk vindt dat linkse groepjes en individuen meer met elkaar gaan praten, en als je De Peueraar daartoe een goed initiatief vindt werf dan een (of twee, of meer) abonnees voor ons of schrijf eens een reactie. Beter nog, doe het allebei en laat de linkse politiek weer opbloeien als nooit tevoren.

Terug