De Peueraar 8, april 1991

Auteur: De natte droom


Benefiet tegen anti-homowetten

Op 6 april zal in het Breehuys te Leiden vanaf 21 uur stipt een benefiet plaatsvinden. Dit om het protest te ondersteunen tegen mogelijke invoering in Groot-Brittanië van de anti-homowetten clause 25 en paragraph 16 en het bestraffen van SM-seks. De bands Macho kill en Lovecramps zullen optreden, er is disco na en de hele avond zal info verstrekt worden.

De opbrengsten van de avond komen ten goede aan de groep "Stop the new clause" uit Amsterdam, die druk bezig is met het organiseren van protestacties, waaronder een landelijke demo op 20 april.

Clause 25 is een wetsvoorstel dat handelingen tussen mannen strafbaar stelt. Mannen die elkaar in het openbaar versieren, kussen of seks met elkaar hebben worden harder bestraft, al gaat het om misdrijven zonder slachtoffers. SM staat voor Britse rechters gelijk aan verminking van het lichaam en het maakt niet uit of het met instemming wordt uitgeoefend.

Paragraph 16 is een richtlijn voor adoptie en stelt dat een gekozen levensstijl maakt dat niet iedereen een leefomgeving voor kinderen kan bieden. Dit betekent in de praktijk dat homo- en lesbische stellen makkelijk kunnen worden afgewezen als pleegouders.

Terug