De Peueraar 11/12, juli/augustus 1991

Auteur: Tuinkabouterkinderen


Tuinkabouterkinderen

Hieronder plaatsen wij het persbericht dat wij van de Tuinkabouterkinderen ontvingen.

Maandag 24 juni jongstleden hebben wij, de tuinkabouterkinderen, 's nachts delen van de binnenstad wat opgefleurd met groen.

Dit is een eerste begin om de stad een beetje op te vrolijken. Wij hopen dat ook andere mensen initiatieven gaan nemen om hun omgeving leuker te maken. We bedoelen hiermee dat niet alleen het uiterlijk van de stad moet veranderen. We willen ook dat mensen samen-op-leven, dat mensen lief tegen elkaar doen, elkaar vertrouwen (geven) en dat ze bijvoorbeeld gewoon zingend over straat lopen als ze blij zijn.

Wij vinden het tijd voor een heropleving van de fleurige en kleurrijke natuur. Teveel natuur heeft al moeten wijken voor baksteen en beton! Saaie kantoorgebouwen bepalen nu het stadsbeeld. Veel mensen lopen veel winkels te kijken en te consumeren. Ze zijn gehaast en leven langs elkaar heen. Hierdoor hebben ze geen oog meer voor het leven om hun heen. Dat wil zeggen zowel de natuur als andere mensen. In de toekomst zullen wij nog meer dingen proberen om deze stad wat leefbaarder te maken.

Terug