De Peueraar 18, februari 1992

Auteur: Eric Krebbers


(Bij een in de publiciteit gekomen zelfgemaakte foto van 7 half-ontklede motoragenten, opgesteld rond een motor met dame erop.)

Motor-macho's

"Een beetje stoer waren ze altijd al. Daarom gingen ze ook motorrijden. Ze combineerden dat met een leuke baan als motoragent bij de Leidse politie. Alleen dat domme witte jasje en die helm."(Leidsch Dagblad, 1O januari 1992) De Leidse motoragenten vonden dat ze niet achter konden blijven bij het succes van de Chippendales (een groep gespierbalde, walgelijke mannen die striptease-shows voor vrouwen geeft). Daarom lieten de motoragenten zich voor het korpsblad van de politie fotograferen "in zo n lekker strak lederen motorpak", zonder jas en zonder helm. Het publiceren van de foto in de krant vonden onze helden niet zo'n goed idee, stel je voor dat de Leidse burgerbevolking eens ziet wat voor verziekte macho-geest er hangt in het motormuis-team.

En om niet helemaal naakt op de foto te komen, hebben ze hun mannelijke potentie, hun pistool, maar lekker bij zich gehouden. Het verbaast me nog dat het andere verlengstuk van hun mannelijkheid, hun motor, niet ook een plaatsje heeft gevonden op deze ranzige foto. De op de enige motor op de foto gezeten vrouw kijkt wat schaapachtig rond, alsof ze het allemaal wel best vind. Ik in haar plaats zou me behoorlijk bedreigd voelen, met zeven van die "echte mannen" om me heen. Nu kun je trouwens ook eens zien wat het effect is van het in elkaar knuppelen en wegslepen van tegenstanders van de openbare rechtsorde. Ze hebben er stevige spierbundels aan overgehouden...

Terug