De Peueraar 21, mei 1992

Auteur: Ellen de Waard


Kraakkroeg De Angel voorlopig gesloten

Na bijna een jaar in het Ico-Atibu-pand aan de Lammermarkt een alternatieve kroeg te hebben gedraaid, hebben de medewerkers van De Angel besloten niet meer open te gaan voordat ze een nieuwe ruimte hebben gevonden. Reden hiervoor is het steeds slechter wordende contact tussen de bewoners van het Ico-Atibu-pand en de mensen die de kroeg draaiende houden.

Als druppel die de emmer deed overlopen werd ongeveer twee weken geleden De Angel opengebroken geheel leeggeroofd. De hele drankvoorraad ter waarde van ongeveer 700 gulden was verdwenen en alle papieren waren overhoop gehaald. Een initiatief om op een zelfbepaalde manier een alternatief te bieden voor de commerciële horeca en een ontmoetingsplek te creëren voor linkse mensen, is op deze manier behoorlijk gefrustreerd.

Sinds een paar maanden had De Angel juist een nieuwe, wat grotere ruimte opgeknapt, en was er elke vrijdagavond ook een vrouwencafé. Gelukkig zijn de meeste mensen van De Angel niet zo gedemotiveerd geraakt dat ze de moed geheel hebben opgegeven. Ze zijn hard op zoek naar een nieuwe ruimte om daar opnieuw aan de slag te gaan. Als het zover is, zullen we daar zeker over berichten.

Terug