Lokaal Kabaal 23, mei 1997

Auteur: Eric Krebbers


Ondersteuningsorganisatie De Paraplu

De Fabel van de illegaal is een van de initiatiefnemers van de nieuwe Alphense illegalenondersteuningsorganisatie De Paraplu. De Paraplu is een samenwerkingsverband van Alphense kerken, het Anti-Discriminatie Bureau Midden-Holland, de SOVA, De Fabel van de illegaal en enkele individuen. De nieuwe organisatie streeft ernaar dat er geen vreemdelingen meer worden opgesloten op grond van illegaliteit. De Paraplu wil daartoe de politiek aanspreken, de Alphense samenleving bewust maken en de media van informatie voorzien.

Een belangrijke activiteit van De Paraplu zal verder de ondersteuning van individuele illegalen zijn. De organisatie zal daartoe een speciale groep oprichten die gedetineerde illegalen in gevangenis De Geniepoort gaat bezoeken. Bovendien denkt men aan het regelen van de eerste opvang voor illegalen die door De Geniepoort zonder enige voorziening op straat gezet worden.

Op dinsdag 3 juni 1997 zal De Paraplu zich presenteren met een persconferentie in het gebouw van het Leger des Heils, Zonneweg 3, Alphen aan den Rijn.

Voor de bezoekgroep van De Paraplu worden nog vrijwilligers gezocht. Wie mee wil doen of meer wil weten, kan vanaf 12 mei op maandag- en woensdagochtend tussen 9:00 en 11:00 uur 0172-495557 bellen, en woensdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur 0172-475098.

Terug