Lokaal Kabaal 23, mei 1997

Auteur: Gerrit de Wit


(Boekrecensie)

KAFKA

De organisatie KAFKA onderzoekt extreem-rechts in breedste zin: politieke partijen, sekten, 'fatsoenlijk' rechts, en wereldomvattende netwerken van politieke organisaties en multinationals.

De recentste KAFKA-nieuwsbrief bevat artikelen over de CP'86, de Centrum Democraten, overleden extreem-rechtse kopstukken, bombriefaanslagen van neo-nazi's in Groot-Brittannië en nog veel meer. Een van de artikelen gaat over de streng gelovige en vrouwonvriendelijke SGP. De grondlegger van de SGP, G. Kersten, stond bekend als antisemiet en was fout in de oorlog. Na de oorlog kreeg hij een schrijfverbod van 10 jaar en werd hij ontslagen als Tweede Kamerlid. Kersten staat nog steeds in hoog aanzien bij de SGP.

Een ander artikel gaat erover dat veel extreem-rechtse gemeenteraadsleden niet wonen in de gemeente waar ze in de raad zitten. Dat is niet toegestaan. Ook de verwikkelingen rond de extreem-rechtse Leidse raadsleden Meijer en Hoogeveen worden besproken.

De KAFKA-nieuwsbrief geeft gedetailleerde en gedegen informatie en is een must voor iedereen die op de hoogte wil blijven van extreem-rechts.

Wil je KAFKA-donateur worden en de nieuwsbrief ontvangen? Maak 10,- per maand over op giro 71006 t.n.v. KAFKA, Amsterdam.

Terug