De Fabel van de illegaal 99, maart/april 2009

Auteurs: Doorbraak en De Fabel


(Uit de actualiteit)

Een selectie van het nieuws op de websites van De Fabel van de illegaal en Doorbraak.


René Lancee.
Boot Verdonk is zinkende
(8 december 2008)

De groep van prominente adviseurs rond Rita Verdonk, de stuurvrouw van Trots op Nederland (TON), raakt uitgedund. Nadat Ed Sinke zich in mei 2008 terugtrok als adviseur van Verdonk, vertrok een half jaar later ook spindoctor Kay van der Linde uit Verdonks “beweging”, die in de peilingen overigens steeds verder afglijdt. René Lancee mag nu als “operationeel manager” samen met Verdonk TON uit het slop trekken. Lees verder op de Doorbraak-site.


Jami gooit het over een andere boeg
(15 december 2008)

“An interview with Muhammed”, zo heet het nieuwe filmpje van Ehsan Jami. Tot grote ophef heeft de film niet geleid, waarschijnlijk vanwege de impliciet verzoenende boodschappen die hij bevat richting moslims. En dat is bijzonder, omdat Jami altijd lekker heeft meegedaan - weliswaar als figurant - in de door Wilders en Hirsi Ali geleide hetze tegen de islam. Lees verder op de Doorbraak-site.


De NSB-meeuw in het PVV-logo.
Ook wetenschappers noemen Wilders’ PVV nu extreem-rechts
(16 december 2008)

Onderzoekers van de Anne Frank Stichting en de Universiteit van Leiden stellen in de Monitor Racisme en Extremisme dat Wilders en zijn Partij Voor de Vrijheid (PVV) als extreem-rechts te kenschetsen zijn. Een conclusie die linkse critici al veel eerder hebben getrokken, en die nu bevestigd wordt door een aantal wetenschappers. Lees verder op de Doorbraak-site.


Rechtse kruistocht tegen de Antillen
(18 december 2008)

Sinds enige tijd hameren rechtse politici en opiniemakers in Nederland op de corruptie op de Antillen en Aruba. Dat neemt inmiddels de vorm aan van een rechtse, persoonlijke kruistocht tegen de gehele bevolking van de Antillen, en de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschappen in Nederland. PVV-Kamerlid Hero Brinkman gaat daarbij voorop. Lees verder op de Doorbraak-site.


Armeense vluchtelingen in 1915.
Moedig Turks en Koerdisch excuus aan Armeniërs
(29 december 2008)

Een groep van 200 linkse Turkse en Koerdische intellectuelen en kunstenaars is in Turkije een campagne gestart waarin individuen middels de ondertekening van een manifest hun excuses kunnen aanbieden aan hun Armeense broeders en zusters voor de ontkenning van de genocide op hun voorouders in 1915. Ook veel Nederlandse Turken en Koerden hebben het manifest ondertekend. Lees verder op de Doorbraak-site.


Inburgering in Wageningen: “Ze zullen eieren voor hun geld kiezen!”
(9 januari 2009)

Wageningen wil goed haar plichten doen die worden genoemd in de door Rita Verdonk ingevoerde Wet Inburgering (WI). De gemeente gaat daarbij vrij ver om Wageningse inburgerplichtigen te achterhalen. Ook mensen die niet verplicht zijn om deel te nemen, maar wel “behoeftig” zijn, moeten op grote schaal worden geworven. Er is een heuse Taskforce opgericht en een budget beschikbaar gesteld voor 2007 en 2008 van maar liefst 1,1 miljoen euro. Men verwacht mogelijk problemen bij het vinden van 350 inburgeraars, maar “ze zullen eieren voor hun geld kiezen!” Lees verder op de Doorbraak-site.


Oud Strijders Legioen ageert tegen Vrankrijk.
Wat schrijft rechts?
(19 januari 2009)

Elsevier is verdrietig. Hun kapitalistische vrinden krijgen namelijk de schuld van de financiële crisis, en terecht. Volgens het weekblad worden bankiers nu te kakken gezet als “roofzuchtig”, en worden ze “vies aangekeken”. Maar dat is geheel ten onrechte hoor, repliceert Elsevier zonder een spoor van schaamte. Het kapitalisme is volgens het blad juist goed, en het zou vooruitgang brengen. Kapitalisten staan ook helemaal niet “aan de kant van de rijke machthebbers, aan de kant van mensen die teveel hebben en nog meer willen”. Neen, beste mensen, “de ware kapitalist komt juist op voor de onmachtigen, de individuele consument” en “de boer in Afrika”. Lees verder op de Fabel Website.


Overlevende Schipholbrand alsnog uitgezet
(22 januari 2009)

In november 2008 berichtte De Fabel over Miloud Fritass, een van de slachtoffers van de Schipholbrand, die dreigde te worden uitgezet naar Marokko. Helaas is dat ondertussen ook gebeurd. Een kort overzicht van de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Lees verder op de Fabel Website.


Voorgetrokken bij immigratieregels.
Brief aan de gemeenteraad van Wageningen over de inburgeringsplicht
(10 februari 2009)

Geachte gemeenteraad van Wageningen, u bent voornemens de Verordening Inburgering als hamerstuk aan te nemen. Doorbraak en de afdeling Doorbraak Wageningen willen u dit ontraden. We denken dat er een veel te positief beeld wordt gegeven van de Wet Inburgering (WI) en ook van het instrumentarium dat de gemeente Wageningen opbouwt om deze wet uit te voeren. Uiteraard vinden we het een goede zaak als de gemeente mensen aanbiedt cursussen Nederlands te volgen. Lees verder op de Doorbraak-site.


Arme Geert krijgt een koekje van eigen deeg
(12 februari 2009)

De pleuris is uitgebroken. De Nederlandse rechts-extremist en Tokkiemagneet Geert Wilders mag namelijk Engeland niet in. Hij wil daar in het Hogerhuis zijn omstreden film Fitna komen vertonen en haat zaaien tegen moslims. Wilders is daartoe uitgenodigd door het Britse Hogerhuislid Lord Pearson of Rannoch. Die is lid van de uiterst rechtse UK Independence Party (UKIP). David Cameron, leider van de rechtse Britse Conservatieve Partij, noemde leden van de UKIP ooit “fruitcakes, loonies and closet racists”, oftewel heimelijke racisten. En dat was de spijker op de kop. Lees verder op de Doorbraak-site.

Terug