Gebladerte-reeks 33, maart 2010

Auteur: WSOJUHomo's opgelicht door Wilders

Hoewel de PVV zich graag presenteert als voorvechter van homo en vrouwenrechten, blijkt de partij vooral een oplichter van iedereen die de emancipatie van homo en biseksuelen een warm hart toedraagt. In de recente rel rond de homofobe houding van de katholieke kerk werd dit nog eens pijnlijk duidelijk.

De afgelopen weken werden in de kerk, op straat en in de media verwoedde discussies gevoerd over het besluit van een aantal priesters en een bisshop van de katholieke kerk om hosties te weigeren aan alle openlijk homoseksuelen, omdat die er volgens deze geestelijken een "zondige levensstijl" op na zouden houden of niet de "juiste beleving van de seksualiteit" zouden kennen. Honderden homo’s bezochten de Bossche SintJans kathedraal om de bisschop ertoe te bewegen van zijn homofobe standpunt af te zien. Leden en bestuurders van verschillende maatschappelijke organisaties, politieke partijen en actiegroepen verklaarden zich solidair met de katholieke homo’s, deden mee aan de protestacties of klommen in de pen.

Maar van Wilders kwam geen woord. Geen artikel op de PVVwebsite, geen boze Kamervragen, geen grote mond over hoe hij het allemaal beter gaat maken. Telkens als een orthodoxe imam zich discriminerend uitspreekt over homo’s, elke keer als er een homo in het Amsterdamse uitgaansgebied door jongeren van al dan niet Marokkaanse afkomst wordt mishandeld, maakt Wilders zich daar terecht boos om. De islam is een homoonvriendelijke religie en past daarom niet in onze samenleving, zo meent de extreemrechtse politicus. Maar als de roomskatholieke kerk een van de meest machtige religieuze instellingen ter wereld onomwonden homo’s discrimineert door ze moedwillig uit te sluiten, houdt Wilders angstvallig zijn mond. Sommige elementen in de vermeende "joodschristelijke en humanistische cultuur", die Wilders meent te moeten verdedigen, zijn namelijk net zo homofoob als sommige elementen in de islamitische cultuur die hij aanvalt.

Is Wilders misschien bang om aan christelijke zijde stemmen te verliezen? Alleen als de homoemancipatie ten dienste kan staan van Wilders’ racistische ideeën, lijkt hij zich daar druk om te maken. Maar de kerk bekritiseren doet de politicus – die bijvoorbeeld ook onder zeer conservatieve SGPjongeren erg populair is liever niet.

De PVV misbruikt homoseksuelen om over hun rug een antiislam politiek te bepleiten. Dat Wilders zich uiteindelijk niet echt hard wil maken om de rechten en belangen van homo’s te verdedigen waar nodig, blijkt onder meer uit het feit dat hij zich in de hele discussie rond de katholieke kerk niet gemoeid heeft. Geert Wilders laat zo eens te meer zijn ware gezicht zien: dat van een politieke oplichter, die mensen voorliegt en misbruikt, alleen maar om er zelf beter van te worden.

Terug