Oproep, 4 oktober 2005

Auteur: initiatiefgroep Leonarduskerk


Kom naar de ontruiming van de gekraakte Leonarduskerk!

Voor wie van buiten Leiden komt

De Leonarduskerk is op ongeveer 10 minuten lopen van Leiden CS. Neem de uitgang aan de voorkant van het station. Direct rechtsaf tot je niet verder kunt en tegen het belastingkantoor aanloopt. Dan naar links. De weg volgen, ook als hij naar rechts gaat. Het spoor over. Direct naar links de brug over die langs de spoorbrug loopt. Na de brug naar rechts. De kerk is dan het tweede gebouw aan je rechterhand.

Hoogstwaarschijnlijk gaat de politie op 4 oktober om 12:00 uur de gekraakte Leonarduskerk in Leiden ontruimen. De kerk werd op 25 september in gebruik genomen voor de opvang van dakloze vluchtelingen, waaronder gezinnen. De initiatiefgroep Leonarduskerk heeft in korte tijd veel steun gekregen uit allerlei delen van de Leidse samenleving en daarbuiten, waaronder buurtbewoners, raadsleden, mensen uit kerkelijke kringen, hulpverleners, en leden van politieke partijen. Burgemeester Lenferink heeft echter besloten om dit bijzondere initiatief de nek om te draaien. Daardoor komen vluchtelingen opnieuw op straat te staan.

We roepen hierbij alle sympathisanten van de gekraakte Leonarduskerk op om morgen 4 oktober aanwezig te zijn bij de ontruiming. We verzamelen om 11.00 uur buiten voor de Leonarduskerk, Haagweg 13, Leiden. Neem spandoeken en materiaal mee waarmee je geluid kunt maken.

Er zijn veel dakloze vluchtelingen in Leiden. Er staan veel panden lang leeg. Kraken blijft nodig om dakloze vluchtelingen onderdak te bieden.

De initiatiefgroep Leonarduskerk
(Kraakgroep Leiden, SP Leiden, De Fabel van de illegaal, Pastoraal Buurtenwerk Leiden-Noord, en anderen)

Terug