Oproep, 4 maart 2006

Auteur: Our future


Demonstratie
Onderdak voor alle vluchtelingen !


Zaterdag 4 maart 2006
Verzamelen: 13:00 uur
Voorzijde station Leiden CS

Het recht op asiel is feitelijk afgeschaft. Minder dan 1 procent van de vluchtelingen krijgt nog een verblijfsvergunning. De rest wordt gedeporteerd of op straat gegooid. Uit angst daarvoor doen veel vluchtelingen in asielzoekerscentra zelfmoord-pogingen. In Leiden verloren daardoor de afgelopen maanden 5 vluchtelingen het leven. Tegen de slechte behandeling in de centra heeft Our Future in december 2004 een demonstratie georganiseerd met 250 vluchtelingen en sympathisanten.

Vanuit het Leidse asielzoekerscentrum worden regelmatig vluchtelingen op straat gegooid. Om hen onderdak te bieden hebben sympathisanten in september 2005 de Leonarduskerk gekraakt. Maar die noodopvang werd al na een week ontruimd door burgemeester Lenferink.* Nog steeds zwerven daardoor in Leiden dakloze vluchtelingen rond, hele gezinnen en ook alleenstaande jongeren. Dat moet stoppen. Wij eisen daarom:

1. Stop het op straat dumpen van vluchtelingen
2. Gemeentelijke opvang voor dakloze vluchtelingen


Initiatiefnemers: Our Future (een organisatie van schoolgaande jongeren van gedumpte vluchtelingengezinnen).
Ondersteuning: Kraakgroep Leiden, SP Leiden, De Fabel van de illegaal.

Meer weten? Bel: De Fabel 071-5127619, e-mail Our future <ourfuture-leiden@hotmail.com> of kijk op de speciale Vluchtelingenstad-webpagina van De Fabel.

Terug