Doorbraak 1, april 2009

Auteur: Eric KrebbersStrijdbaar protest tegen Wilders

Ongeveer 40 mensen hebben op 16 februari 2009 ’s avonds in Waddinxveen actie gevoerd tegen de komst van PVV-leider Geert Wilders. Er werd veel herrie gemaakt met oliedrums, gastoeters en fluitjes. Ook werden er leuzen geroepen als “Racisme is geen mening, maar een misdaad”, en “Racisme, populisme, PVV: nee, nee, nee”. Tussendoor waren er korte toespraakjes waarbij Wilders’ neo-liberalisme centraal stond, evenals zijn haat tegen moslims en migranten, en zijn plannen om de toegang tot abortus te bemoeilijken.
De aanhang van de PVV-bijeenkomst in Waddinxveen op 16 februari 2009 moest zich in verband met de strenge veiligheidsmaatregelen door een haag van politie wurmen. Ze moesten allen hun paspoort laten zien. Zo ook deze jongeman.


Het was een zeer regenachtige avond. Bij aankomst moesten de activisten hun tassen en rugzakken laten doorzoeken door de politie, om vervolgens naar een grasveldje geleid te worden op een enorme afstand van de zaal waar Wilders zijn propaganda kwam maken. De ingang daarvan was vanaf dat grasveldje ternauwernood te zien. Er waren veel actieborden en spandoeken met teksten als “Wilders sluit ook jou uit!”. Het luidruchtige protest kon rekenen op veel lokale aandacht. Niet iedereen kon de actie even goed waarderen, maar een aantal buurtbewoners schrok overduidelijk toch wel een beetje van Wilders’ anti-abortus plannen en zijn voornemens om de sociale afbraak met grote kracht voort te zetten. Het protest duurde van ongeveer 18:30 tot 20:15 uur en heeft veel aandacht van de pers gekregen. De woordvoerder van AFA heeft een drukke avond gehad.

Voor meer informatie over het protest en de folder die werd uitgedeeld, zie: “Maandag 16 februari: protest tegen de PVV in Waddinxveen”. Op: Doorbraak-site.

Terug