Kevin P. Roberson onrechtmatig gearresteerd en mishandeld door de politie Rotterdam (met video)

In het gesprek met mijn advocaat Willem Jebbink vertelde hij dat de politie had verklaard dat ik gearresteerd was omdat ik geweigerd zou hebben om mijn Amerikaanse perspas te tonen. Dit is een grove leugen. Ik heb mijn perspas altijd om mijn nek hangen, omdat ik wel vaker word lastig gevallen door de politie. Op het politiebureau ben ik in mijn cel geslagen door agenten, omdat ik weigerde te vertrekken totdat ze bepaalde correcties hadden toegepast in de verklaring die ik hen had gegeven. Drie agenten kwamen de cel in en zeiden dat ze me zouden verwijderen, indien ik niet vrijwillig zou vertrekken. Ik zei hen dat ik niet zou vertrekken totdat mijn verklaring aangepast en correct was. Op dat moment plaatste een agent zijn rechterarm om mijn nek en nam me in een wurggreep (de beruchte nekklem red.). Ik vertelde de agenten dat ik geen lucht kreeg. Toen werd ik door een tweede agent herhaaldelijk geslagen. Een derde agent begon aan mijn haar te trekken. Op dat moment stond ik nog, maar boog ik voorover om de klappen op te kunnen vangen. Ik werd op mijn lichaam en hoofd gestompt. De agent die me in de wurggreep had, smeet me toen op de grond buiten de cel. De agent die aan mijn haar trok, nam de tijd om mijn bril af te doen. De agent die me eerder in de wurggreep had en op de grond duwde, greep daarop mijn hoofd en sloeg het herhaaldelijk tegen de grond. Terwijl hij dat deed, zei hij: “Dit is voor mijn dochter.”

Kevin P. Roberson in “Ik werd onrechtmatig gearresteerd en mishandeld door de politie Rotterdam” (Joop)

Zie ook deze video: