De Peueraar 9, mei 1991

Auteur: Voedselcoöperatie "De Overloop"


Voedselcoöperatie "De Overloop"

In april is Leiden een voedselcoöperatie (Voco) rijker geworden. Er is al een half jaar een voco met veganistische uitgangspunten in De Invalshoek gevestigd, genaamd "De Lachende Lazuli". Nu is er ook een tweede voco opgericht, die we "De Overloop" noemen.

"De overloop" stelt zich ten doel:

Naast milieuvriendelijke eisen wordt er ook gelet op de herkomst van de producten. Er worden zoveel mogelijk producten verkocht van democratische bedrijven en niet uit landen waar mensenrechten worden geschonden.

Het is niet de bedoeling dat "De overloop" mensen uit de natuurvoedingswinkels gaat trekken, maar juist dat nieuwe groepen mensen milieubewust leren en kunnen consumeren. Juist omdat mensen op een verschrikkelijke manier door de politiek, media en commercie worden misleid, en helemaal niet worden voorgelicht over milieu-vriendelijke alternatieven, moeten alle zeilen worden bijgezet om de aarde leefbaar te houden.

"De overloop" wil ertoe bijdragen dat meer Leiaren (m/v) zelf actief het milieu gaan beschermen door bij jezelf te beginnen met kritisch consumeren.

Op Formosastraat 6 (in de Kooi in Leiden) is een assortiment van 50 levensmiddelen verkrijgbaar en kunnen ook zuivelproducten en vleesvervangers besteld worden. Voor informatie en bestellingen kun je bellen naar Marco en Jolanda.


Een reactie van voco De Lachende Lazuli

Terug