De Peueraar 18, februari 1992

Auteur: Eric Krebbers


Tekst bij een geparodieerde poster van de politie tegen winkeldiefstal.

Advertentie criminele vereniging "Dieven voor de Afschaffing van Geld" (DAG)

Ruim een goed deel van het kapitalisme op door winkeldiefstal. Je zou het zelf eens moeten proberen! Neem naar behoefte en geef naar vermogen.

Met de juiste technieken kan je een belangrijk deel van de dingen die je nodig hebt om te leven stelen. Je hoeft je dan minder te onderwerpen aan het slavenbestaan dat samen gaat met betaald werk. Of minder betutteling door de sociale dienst. Privé-eigendom is een ziekte die we kunnen beginnen te bestrijden door ons bewust te worden dat de wereld van ons allemaal is. Ook alles in de kapitalistische bedrijven is van iedereen en dus gratis. De kapitalist kan onmogelijk volhouden dat hij zijn producten zelf maakt.

Natuurlijk heeft winkeldiefstal nadelen. Je kan in de gevangenis belanden. Maar het belangrijkste nadeel is dat winkeldiefstal niet ver genoeg gaat om de kapitalistische wereldorde te breken, om mensen meer om elkaar te doen geven dan om geld en macht. Goed georganiseerde plundering gaat een stap verder, maar hopelijk maken we de dag nog mee dat we de laatste grote diefstal kunnen plegen en het kapitalisme in haar totaliteit kunnen vernietigen. Woorden als winkeldiefstal en geld kunnen dan in de geschiedenisboekjes, hoofdstuk pre-historie.


Een reactie van Jos

Terug