12 november, Den Haag: demonstratie tegen racisme

Het logo van AFA.
Het logo van AFA.

Niet alleen op 13 november protesteert Anti-Fascistische Actie (AFA) tegen het bezoek dat Marine Le Pen van de Franse extreem-rechtse partij Front National (FN) brengt aan PVV-leider Geert Wilders. Ook de avond ervoor voert AFA daar actie tegen, onder het motto “Het probleem heet racisme!”. Le Pen komt met Wilders praten over hun samenwerking in het Europees Parlement. Doorbraak steunt de oproep van AFA om daartegen te demonstreren, en er zal ook een praatje gehouden worden door een activist van Doorbraak.

Demonstratie
Dinsdag 12 november
Vanaf 19:00 uur
Hobbemaplein, Den Haag
Facebook

Uit de oproep van AFA: “Het probleem van racisme in Nederland gaat verder dan het racisme van politieke partijen als de PVV en het FN. De afgelopen maand klapten drie oud-agenten van het korps Haaglanden uit de school over het racistische politiegeweld dat veel voorkomt in de Haagse Schilderswijk. Zo vertelden zij dat discriminatie, intimidatie en mishandeling aan de orde van de dag zijn. Het ging zelfs zover dat iemand die willekeurig werd aangehouden, in het politiebureau arbeidsongeschikt is geschopt. De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer kwam vorige maand naar buiten met een rapport over racisme. ‘Het politieke tij in Nederland is racistisch’, aldus Brenninkmeijer. ‘Dan heb ik het niet over één partij, maar over de stemming in Den Haag. Die is tegen buitenlanders.’

Kortom, het is tijd om een sterk geluid te laten horen tegen racisme en intolerantie! Het probleem is racisme en als de politiek het verzaakt om daar iets aan te doen, en zelf volop meedoet aan de racistische tendens in Nederland, dan moeten we zelf in actie komen om een einde te maken aan racisme. Kom dus naar Den Haag en laat je horen!”

Harry Westerink

Affiche.
Affiche.