8 november, Den Bosch: discussie “Zwarte Piet, wat doen we ermee”

Logo van Knoflook.
Logo van Knoflook.

Op 8 november organiseert vegetarisch en veganistisch restaurant Knoflook een discussie getiteld “Zwarte Piet, wat doen we ermee”. Gastspreker is Doorbraak-activist Mathijs van de Sande.

Discussie over Zwarte Piet
Vrijdag 8 november, 19:00 uur
Knoflook, Havendijk 3, Den Bosch
Facebook

Uit de aankondiging van Knoflook: “Knoflook zou Knoflook niet zijn als we geen aandacht zouden vestigen op politieke kwesties. Nou is aandacht misschien niet iets waar het de Zwarte Piet-discussie aan tekort komt, maar toch vonden we het interessant om er een discussie aan te wijden. En dan niet zozeer over de vraag óf het een racistisch fenomeen is, maar meer over de kramp waarin wit Nederland trekt als men aan een traditie komt, hoe we daarop kunnen reageren, en wat we nu eigenlijk aan moeten met Sints vrolijke helper.”

Na het praatje van Van de Sande volgt een discussie aan de hand van stellingen. Knoflook: “Check om je in te lezen deze artikelen: ‘Zwarte Piet en racisme: een paar kritische (peper)noten‘, ‘Racisme is geen mening‘ en ‘Stop met het Zwarte Piet-racisme op scholen‘. We proberen de koks te overtuigen om als toetje blanke vla en negerzoenen te serveren, maar beloven niets.”

Eric Krebbers