Over ons

Veel mensen denken dat ze alleen staan in deze wereld en dat onrecht een gegeven is. Doorbraak is ervan overtuigd dat verandering wél mogelijk is, verspreidt daarom haar visie en werkt samen met mensen die opkomen voor belangen die voor iedereen waardevol zijn. Op die manier levert Doorbraak een bijdrage aan – hopelijk – succesvol verzet tegen kapitalisme en voor meer gelijkheid en vrijheid op alle fronten. Daarbij plaatsen we ons in een brede traditie van strijd en solidariteit van onderop, die – in al haar diversiteit – door de eeuwen heen en in alle continenten bestaan heeft.

In het artikel “Doorbraak naar een andere samenleving!” kun je lezen waar Doorbraak voor staat. Onze visie op een reeks specifieke thema’s vind je hier.

Onze belangrijkste doelstelling is het organiseren van mensen om macht op te bouwen voor succesvol verzet. Meer over onze ervaringen daarmee lees je in onze brochure “Zet de wereld op z’n kop, organiseer van onderop!

Doorbraak bestaat sinds 1 januari 2007. Hier lees je wat over onze geschiedenis en hier vind je een lijst met alle acties en bijeenkomsten die we tot 12 maart 2020 georganiseerd hebben of waar we sprekers voor geleverd hebben (wordt niet meer bijgewerkt).

Met name de acties in Leiden tegen dwangarbeid hebben al wat succes opgeleverd. Daarover lees je meer in het artikel: “Leids strijdexperiment tegen dwangarbeid werpt eerste vruchten af“.

Klik hier als je met Doorbraak wilt meedoen of ons financieel wilt steunen. Jezelf abonneren op onze digitale nieuwsbrief kan ook: klik dan hier.