12 september, Amsterdam: protestactie tegen de wooncrisis

Poster voor de demo: "Het woonprotest - De Dam - 12 september 2021 14:00".
Let op: de locatie is Westerpark (en niet de Dam!)

Op 12 september organiseert Woonprotest in Amsterdam een actie tegen de wooncrisis. Deze nieuwe actiegroep streeft naar de opbouw van een brede landelijke beweging tegen het wanbeleid van de woningmarkt. Het protest wordt ondersteund door een groot aantal organisaties, waaronder Doorbraak.

De protestactie brengt een viertal eisen naar voren:

  • Garandeer voldoende en betaalbare huisvesting.
  • Herpak de grip op de escalerende huur- en huizenprijzen.
  • Stop racistisch en klassistisch woon- en sloopbeleid.
  • Pak parasitaire beleggers aan.

Uit de oproeptekst: “Er is een kolossale wooncrisis in ons land. Wonen wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker te betalen en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld.

Zondag 12 september
Vanaf 14:00 uur
Westerpark, Amsterdam
Facebook

Op dit moment stagneert de problematiek niet eens, het blijft verder uit de hand lopen. Het is roekeloos en het bedreigt onze toekomst. Daarom is het tijd voor een brede landelijke beweging die “tot hier en niet verder” zegt. We kunnen niet meer wachten op de politici die dit wanbeleid actief voeren of oogluikend toestaan. We moeten aan de noodrem trekken en een ommekeer in beleid forceren.

Wij spreken ons uit tégen de uitverkoop van ons woonrecht, tégen de hebzuchtige rijken die slapend rijker worden, tégen het leed van honderdduizenden Nederlanders en tégen het verdrijven van oorspronkelijke bewoners uit hun eigen wijken middels racistisch en klassistisch woonbeleid. We roepen op tot solidariteit met alle huurders en kopers die collectief slachtoffer zijn van deze crisis. Wij laten ons niet meer uitwonen.”

Harry Westerink