22 oktober, Amsterdam: mars naar de Nederlandsche Bank

Occupy.

De Occupy-beweging groeit nog steeds, ook in Nederland. Het is nauwelijks nog bij te houden in hoeveel Nederlandse steden mensen al pleinen zijn gaan bezetten. En de bestaande kampjes lijken allemaal langzaam maar zeker te groeien. Morgen zijn er in diverse steden protestmarsen, onder meer in Rotterdam en Amsterdam. Helaas is de informatie over wat er nu precies waar gebeurt nog niet echt eenvoudig te vinden. Het is dan ook niet makkelijk om in zo’n ontzettend snel groeiende beweging alles direct goed te organiseren.

Wat we wel weten is dat er morgen een aantal Doorbrakers meedoet aan een Amsterdamse protestmars naar de Nederlandsche Bank. Daaraan voorafgaand is er een “general assembly”, een open vergadering.

Protestmars naar de Nederlandsche Bank
Vanaf het Beursplein in Amsterdam
Zaterdag 22 oktober
Vertrek 13:00 uur
Open vergadering: 12:00

In de oproep staat: “Occupy Amsterdam roept iedereen op om aankomende zaterdag weer massaal naar het Beursplein en het Damrak te komen! Kom allemaal om de Occupy-beweging een warm hart toe te dragen en weer massaal onze stem te laten horen! Kom en support de Occupy-beweging die wereldwijd aan het ontstaan is, nu in al meer dan 2125 steden wereldwijd.”

Eric Krebbers

Meer dan 2125 steden wereldwijd!
Een (inmiddels alweer door de groei achterhaalde) kaart met plaatsen waar de Occupy-beweging haar kampen heeft opgeslagen.