26 februari: Doorbraak op twee anti-racisme demonstraties

Affiche uit Den Haag
Op zaterdag 26 februari worden er op drie plekken acties georganiseerd tegen racisme, Wilders en het kabinet Bruin I. Aanleiding zijn de Provinciale Staten-verkiezingen van woensdag 2 maart. Aan twee van de protesten doet Doorbraak mee.

In Arnhem organiseren Doorbraak en Wilders Sluit Ook Jou Uit de demonstratie “Samen in verzet tegen Wilders en zijn kabinet!”. Aanvang 14:00 uur op het Gele Rijdersplein. Kijk hier voor meer informatie.

In Den Haag levert Doorbraak een spreker voor de demonstratie “Den Haag tegen racisme!”. Aanvang eveneens 14:00 uur, op het Paul Krugerplein. Aan de verkiezingen “doen politieke partijen mee die mensen uitsluiten en discrimineren”, zo schrijft AFA Den Haag in de oproep. “Daarom is het belangrijk om je stem te laten horen, tegen racisme en voor solidariteit! We vinden het belachelijk dat de PVV met zijn racistische agenda mensen probeert tegen elkaar uit te spelen en mensen uitsluit! Hier doen andere partijen hard aan mee, door een klimaat te scheppen waarin angst en haat regeren en waar alles dat “anders” is, wordt uitgesloten. Ook de bezuinigingen die de nieuwe rechtse regering door wil voeren, zullen maatschappelijke gevolgen hebben. Alleen de allerrijksten zullen ruimte hebben om bijvoorbeeld te studeren of zichzelf te ontplooien. Kom allemaal naar de demonstratie! Samen sterk tegen racisme en voor solidariteit!”

In Leeuwarden, tenslotte, organiseren AFA Fryslan en de Leeuwarder info-groep Alaska samen de manifestatie “Het zwarte schaap” tegen de PVV in Leeuwarden. Aanvang: 14:30 uur, Lange Pijp (nabij de Nieuwstad). ”Met de huidige economische crisis, het CDA-VVD kabinet en de gedoogsituatie van Wilders’ PVV, worden onder meer minderheden, uitkeringsgerechtigden en gehandicapten weggezet als profiteurs”, zo schrijven de organisatoren. “Verschillende maatschappelijke, kerkelijke en minderhedenorganisaties zijn uitgenodigd om in Leeuwarden de alternatieve manifestatie te beleven! In de traditie van de anti-fascistische beweging protesteren we tegen vreemdelingenhaat, maar ook tegen bredere discriminatie omdat iedereen het zwarte schaap kan worden. Opleidingen en voorzieningen voor kunstenaars, musici en schrijvers, orkesten, zelforganisaties van homo’s en lesbiënnes, werkplaatsen voor gehandicapten, studenten en opleidingen, ouderen- en patiëntenorganisaties, arbeidsongeschikten, ontwikkelingshulporganisaties, natuurorganisaties en talloze anderen hebben het zwaar te verduren.”

Verhef je stem tegen racisme en bezuinigingen, waar je ook woont.

Eric Krebbers