Kom in actie tegen het racistische rijkeluiskabinet!

Rechts kan zijn vingers bij het regeerakkoord aflikken, aldus Rutte. Laat links die grijpgrage rechtse vingers afbijten!
Laat de armen de crisis betalen. Verlaag de belastingen voor de rijken en het bedrijfsleven. Weg met de moslims. En draai werklozen, zieken, gehandicapten, migranten, vluchtelingen, studenten, ouderen, jongeren, kunstenaars en flexwerkers een poot uit. Aldus het verdeel- en heersakkoord van Bruin 1, het rijkeluiskabinet van VVD, CDA en PVV. Wie nu niet in verzet komt, gaat later ten onder in een vloedgolf van bezuinigingen, uitsluiting, repressie en zondebokpolitiek.

De waslijst aan keiharde beleidsvoornemens is lang, stemt treurig en maakt kwaad. Jonge gehandicapten en werklozen komen onder het bestaansminimum. Het mes gaat in de kinderopvang, de zorgtoeslag en het basiszorgpakket. De koopkracht daalt voor ouderen nog meer dan voor anderen. Halen migranten het inburgerexamen niet, dan verliezen ze hun tijdelijk verblijfsrecht. Van veroordeelden met een dubbele nationaliteit kan het Nederlanderschap worden afgepakt. Gezinsmigranten komen nog moeilijker Nederland in en illegaal verblijf wordt strafbaar. Een miljoen moslims krijgen feitelijk een positie van tweederangsburger. Racisme wordt actief en wettelijk bevorderd. Het milieu gaat verder kapot door meer asfaltering, meer kerncentrales en minder actie tegen de klimaatverandering. En met drieduizend politie-agenten erbij komt er nog meer blauw op straat voor een zero tolerance-klimaat. Een regeerakkoord waar rechts zijn vingers bij kan aflikken, zoals VVD-leider Mark Rutte eerder al liet weten, en waar links zo snel mogelijk tegen in actie moet komen. Laat links die grijpgrage rechtse vingers afbijten in plaats van aflikken!

Het racisme en rechts-populisme is definitief doorgedrongen tot het centrum van de staatsmacht. PVV-demagoog en -dictator Geert Wilders mag van de VVD en het CDA niet alleen blijven hetzen tegen moslims en linksen. Hij hoeft ook geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor de griezelige hoeveelheid macht die hem in de schoot wordt geworpen. De conservatieve liberalen en christen-democraten zetten daarmee de deur wijd open voor nog meer haatzaaierij, criminalisering en rechteloosheid. Zij hebben Wilders een vrijbrief gegeven om met zijn gif de hele samenleving te verzieken.

Bruin 1 moet gestopt worden. We moeten met z’n allen de taak oppakken om dit nieuwe kabinet te bestrijden en zo snel mogelijk ten val te brengen. We mogen niet afwachten, maar dienen energiek te gaan werken aan de opbouw van tegenmacht via zelforganisatie van onderop. De strijd tegen de boevenbende van PVV, VVD en CDA zal lang, taai, hard en hevig zijn. Maar er is geen keuze. We kunnen niet passief toekijken hoe onze samenleving de vernieling in draait. We moeten in beweging komen. Het landelijke actieplatform Rekening Retour, waar ook Doorbraak aan deelneemt, is daar alvast mee begonnen door op zaterdag 23 oktober een manifestatie tegen de bezuinigingen en de regering te organiseren op het Plein in Den Haag, aanvang: 13.00 uur. Een week later, op zaterdag 30 oktober, gaan anti-fascisten de straat op tegen de komst van de extreem-rechtse knokploeg English Defence League naar Nederland ter ondersteuning van Wilders. Fascisten helpen Wilders. Wij moeten elkaar ondersteunen bij het zo noodzakelijke gevecht voor een sociale en rechtvaardige samenleving. Sluit je daarom aan bij het opkomende verzet tegen de meest rechtse regering ooit. Want samen staan we sterk.

Harry Westerink