Kom naar de 1 mei-vieringen in Nijmegen, Amsterdam, Bergen op Zoom en elders!

Het oproep-affiche, klik hierop voor een grote versie
Dit jaar is Doorbraak betrokken bij maar liefst drie 1 mei-vieringen: in Nijmegen, Amsterdam en Bergen op Zoom. Maar ook elders in het land vinden er natuurlijk bijeenkomsten plaats in het kader van de dag van de arbeid. Doe ook mee! Elkaar opzoeken als linksen is extra belangrijk nu er keiharde bezuinigingen in aantocht zijn.

In Nijmegen vindt een grote anti-kapitalistische 1 mei-demonstratie plaats. Doorbraak maakt daar deel uit van de organisatie en levert een spreker. De tocht begint om 14:00 uur bij het Centraal Station. ’s Avonds wordt er in De Grote Broek, Broekhuysenstraat 46, een bijeenkomst gehouden met debat, muziek en een informatiemarkt. Meer informatie vind je hier.

In Amsterdam organiseren de schoonmakers die onlangs een negen weken durende staking beëindigden, een 1 mei-feest op het Beursplein, vanaf 14:00 uur. Ze willen iedereen die hen gesteund heeft bedanken door met hen de overwinning te vieren. Het comité Steun de Schoonmakers, waarin ook Doorbraak actief is, roept iedereen op om aanwezig te zijn. “De langste staking sinds 1933 heeft in heel Nederland ogen geopend en mensen geïnspireerd. Wat de schoonmakers hebben bereikt, hield niemand voor mogelijk”, aldus Ron Meyer van FNV Bondgenoten.

“Eenheid, strijd, solidariteit” is het thema van de bijeenkomst in Bergen op Zoom. Alle organiserende organisaties en partijen, waaronder collectieve vrijplaats AC De Vonk, zullen daarop hun visie geven. Een spreker van Doorbraak zal het woord voeren over de strijd tegen Geert Wilders en het verband met arbeidersstrijd en onderlinge solidariteit. De viering begint om 19:00 uur, en vindt plaats in café Het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat 18. Er zullen ook informatiestandjes zijn.

Eric Krebbers