Steun de vluchtelingen van de zelforganisatie “Recht op bestaan”!


Sinds 19 september 2012 voeren dakloze vluchtelingen in Den Haag actie tegen het keiharde migratiebeleid. Het actiekamp “Recht op bestaan” bevond zich tot 13 december 2012 op de Koekamp, een grasveld bij station Den Haag Centraal. Sinds 12 januari 2013 hebben de vluchtelingen de al jaren leegstaande Sacramentskerk in gebruik genomen aan de Sportlaan 127 in de Vogelwijk in Den Haag. Vanuit die kerk, die ze hebben omgedoopt tot Vluchthuis, zetten ze hun strijd voort.

De Steungroep Vluchtelingenkamp Den Haag is een steunverklaringsactie begonnen waarmee organisaties en individuen zich solidair kunnen verklaren met de strijd van de tentenkampvluchtelingen. De steungroep stelt het op prijs als mensen die zich solidair hebben verklaard, dat ook in het openbaar laten weten, bijvoorbeeld via hun website, nieuwsbrief, maillijst en Facebook-pagina. Verder vraagt de steungroep aan ondertekenaars om anderen op te roepen om ook solidair te zijn met de vluchtelingen. Hoe meer steun de vluchtelingen krijgen, hoe meer kansen ze hebben om succes te boeken in hun strijd voor een menswaardig bestaan.

Verklaar jezelf en/of je organisatie solidair met de vluchtelingen en laat dat weten door het onderstaande formulier in te vullen en op te sturen. (naam en email zijn verplicht)

  Naam*

  Email*

  Straatnaam en huisnummer (eventueel)

  Postcode en plaats (eventueel)

  Namens organisatie ? (eventueel)

  Bericht (eventueel)

  captcha
  Schrijf de code hierboven over

  Steunverklaring voor Haags vluchtelingenkamp “Recht op bestaan”

  Wij, de ondergetekenden, verklaren ons solidair met de vluchtelingen van het actiekamp “Recht op bestaan”, eerst op de Koekamp bij station Den Haag Centraal, nu in de in gebruik genomen Sacramentskerk aan de Sportlaan 127 in Den Haag, omgedoopt tot Vluchthuis. We ondersteunen hun strijd voor een menswaardig bestaan, voor onderdak, inkomen, zorg en veiligheid. Eind 2011 zijn dakloze vluchtelingen, onder meer uit Somalië en Irak, begonnen met het opzetten van tentenkampen, uit protest tegen het keiharde migratiebeleid. Na tentenkampen in Ter Apel en Sellingen, volgden in de loop van 2012 acties in Den Bosch, Zwolle, Den Haag en Amsterdam. De vluchtelingen laten zien dat ze hier zijn en hier willen blijven. Met veel moed en doorzettingsvermogen zetten ze zich in voor een rechtvaardige oplossing van hun problemen. Wij hebben er diep respect voor dat ze in weer en wind en onder zware omstandigheden weten stand te houden. Hun strijd vraagt onze solidariteit!

  Door het overheidsbeleid vallen de vluchtelingen van het Haagse actiekamp en zoveel anderen tussen wal en schip. De overheid maakt hen dakloos en sluit hen uit van mogelijkheden om een leven op te bouwen, van alle basisvoorzieningen waar elk mens recht op heeft. In het Haagse actiekamp zitten Irakezen, Iraniërs en Somaliërs die niet kunnen en willen worden uitgezet. Dagelijks blijkt hoe onveilig hun thuislanden zijn.

  Toch krijgen ze geen verblijfsrecht en worden ze rechteloos gemaakt. Dat mag niet langer voortduren, vinden we.Vluchtelingen dienen niet rond te zwerven en te verpauperen, maar behoren bescherming en een toekomstperspectief te krijgen. Want geen mens is illegaal en mensenrechten hebben we allemaal! We roepen iedereen op om zich solidair te verklaren met deze vluchtelingen. Laat zwart op wit zien dat je het niet eens bent met het beleid dat verantwoordelijk is voor dit menselijke drama.

  De initiatiefnemers voor deze steunverklaring zijn: AFA-Den Haag, Nederland en Fryslan; Doorbraak; de Fabel van de Illegaal; No Border Netwerk; PRIME; Occupy Den Haag en Utrecht; Simone; Indonesian Migrant Workers Union; Rondje Binnenhof. Deze organisaties hebben zich voor het uitbrengen van de steunverklaring verenigd onder de naam “Steungroep Vluchtelingenkamp Den Haag”.

  Voor meer informatie over deze steunverklaring:

  – Telefoon: 071-5127619 / 06-41206167
  – Email: leiden@doorbraak.eu
  – Website: http://rechtopbestaan.nl
  Twitter
  Facebook