Baby Souhaib, had er volgens woningcorporatie De Key beter nog even niet kunnen zijn.

Baby Souhaib had er volgens woningcorporatie De Key beter nog even niet kunnen zijn.

Vandaag hebben de Bond Precaire Woonvormen (BPW) en andere organisaties een petitie gelanceerd voor een jong gezin met een baby in Amsterdam dat per 1 oktober op straat dreigt te worden gezet door woningcorporatie De Key. Hun campuscontract is afgelopen en zij krijgen geen vervangende woonruimte aangeboden door de verhuurder. Steun dit gezin en teken de petitie!

In 2016 steeg in Amsterdam het aantal gezinnen dat dakloos werd en in de noodopvang belandde, met dertig procent naar 217. Daarbij gaat het om 374 kinderen. Nog eens 960 gezinnen dreigen hun huis te worden uitgezet. Voor de BPW, Doorbraak en Niet Te Koop is nu de ondergrens bereikt. “Jongeren hebben door de flexibilisering van werk en wonen geen enkele zekerheid meer. Wij gaan dat veranderen en zijn daarom een campagne voor bestaanszekerheid gestart. Dat begint natuurlijk bij goede en stabiele huisvesting voor iedereen. We nodigen iedereen uit om mee te doen.”

Nu zij, morgen jij?

Gun jij mensen met een flexibel contract op het gebied van werken en wonen ook bestaanszekerheid? Wil jij je uitspreken tegen het rechteloos maken van flexhuurders en tegen de huisuitzettingspolitiek van wooncorporaties als De Key? Laat dan nu je hart spreken en teken hier de petitie voor dit gezin. Het is de bedoeling dat de petitie aangeboden gaat worden aan De Key, waarmee we om een sociale oplossing vragen. Alvast hartelijk dank namens het gezin: Busra, Zoubair en Souhaib.

Bond Precaire Woonvormen
Doorbraak
Niet Te Koop


 1. A Kuiters # 1 
  9 maanden geleden

  STOP in Godsnaam met alle huisuitzettingen!

 2. Ineke Grootemaar # 2 
  9 maanden geleden

  Stop met huisuitzettingen, dit geeft alleen nog meer ellende.

 3. M. Esin # 3 
  9 maanden geleden

  Wonen is geen gunst of luxe maar een onvervreemdbaar, basaal mensenrecht dat met geen financiële of politieke argumenten een mens ontzegt of ontnomen mag worden!!! Toch blijft het voorlopig een feit dat we helaas in een maatschappij met kapitalistische verhoudingen leven waarin niet de mens maar de winst centraal staat. En dat betekent dat ‘we’ (arbeiders en onderdrukten) vooralsnog keihard moeten vechten voor de verwerving en behoud van iedere m2 betaalbare, sociale woonruimte, vrij van flexibiliteit of welke andere neoliberale keten dan ook.

 4. Willem Wachtmeester # 4 
  9 maanden geleden

  Huisuitzettingen anno 2017, dat noemt men ‘ beschaving’

 5. Sebastian brouwer # 5 
  9 maanden geleden

  Belachelijk waar is onze grondwet gebleven

 6. pat van der kaa # 6 
  9 maanden geleden

  dak boven je hoofd = mensenrecht

 7. Ed Kieckens # 7 
  9 maanden geleden

  Huisuitzettingen? Nee!!

 8. secretaris vereniging PEL # 8 
  9 maanden geleden

  Citaat uit de petitie: Gezinnen horen niet op straat of in de opvang terecht te komen, maar in een normaal huis te wonen.

  Waarom alleen weer gezinnen met de nadruk op kinderen? (Er is een baby bij) Eenpersoonshuishoudens willen ook geen tijdelijke huurcontracten en huisuitzettingen. Huurbescherming voor iedereen!

 9. Kees Stada # 9 
  9 maanden geleden

  Nederland neem je hart weer terug.

 10. Peter Schilte # 10 
  9 maanden geleden

  Schandalig dat dit kan!

 11. Jemy Keijzer # 11 
  9 maanden geleden

  Stop de huisuitzetitngen stop de flex huurcontracten!

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*