Zaterdag 13 februari 2010 in Leiden: demonstratie voor behoud van Koppenhinksteeg en voor kraken!

Het kantoor van Doorbraak Leiden boven het spandoek
Doorbraak Leiden dreigt haar kantoor kwijt te raken. Vanaf 19 februari 2010 mag de gemeente Leiden de gekraakte panden aan de Koppenhinksteeg, waarin de afdeling gevestigd is, van de rechter ontruimen.

In de panden zitten ook andere politieke organisaties, zoals stichting Gebladerte (de uitgever van de Doorbraak-krant), politiek informatiecentrum De Invalshoek en anti-racisme organisatie De Fabel van de illegaal. En ook de culturele organisaties Bar en Boos en Eurodusnie zijn er gevestigd.

Het Leidse gemeentebestuur wil de waarde van de politieke en culturele organisaties niet inzien. Op landelijk niveau ligt kraken ook onder vuur en worden woongroepen, actiecentra en culturele initiatieven bedreigd met een kraakverbod. De Tweede Kamer vond zelfs dat kraken niet hard genoeg bestraft kan worden.

Demonstreer mee op zaterdag 13 februari 2010 om te laten zien dat we ons daardoor niet laten afschrikken! We laten onze panden niet zomaar afpakken! Verzamelen om 13:00 uur bij de Koppenhinksteeg in Leiden.

De singelkant van de panden