21 mei, Amsterdam: workshop “Actievoeren en jong ouderschap” op het Marxisme Festival

Organiseer je.
Organiseer je.

Op 21 en 22 mei vindt in Amsterdam het Marxisme Festival plaats, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Internationale Socialisten. Het festival biedt informatie en discussie over allerlei linkse thema’s. De Stroomversnellers Bob Wester en Katrien Depuydt geven tijdens het festival een workshop “Actievoeren en jong ouderschap”.

Workshop
Zaterdag 21 mei
Van 12:30 tot 13:45 uur
CREA , Nieuwe Achtergracht 170
Amsterdam

Doorbraak-activist Wester schreef eerder een inspirerend verslag over zijn ervaringen als Stroomversneller bij de Maagdenhuis-bezetting van vorig jaar.

Uit de oproeptekst van het festival: “Het Marxisme festival staat dit jaar grotendeels in het teken van de strijd tegen racisme. Door heel Europa zien we de opkomst van extreem-rechts. Opvangcentra voor vluchtelingen en moskeeën worden aangevallen en de partij van Wilders is in peilingen de grootste. Tijdens het festival organiseren we bijeenkomsten over vragen zoals hoe we de opkomst van extreem-rechts kunnen stoppen en of open grenzen mogelijk zijn. De focus dit jaar op anti-racisme vertaalt zich, mede door Keulen, ook naar debat over feminisme. Feministen en socialisten Anja Meulenbelt en Donya Alinejad spreken over oplevend feminisme en het belang om dit te bevrijden uit de handen van rechts. Mercedes Zandwijken spreekt samen met anderen over de geschiedenis van zwart feminisme. Verder op dit festival ook veel aandacht voor actuele internationale ontwikkelingen. Wetenschapper van de Universiteit van Cambridge en activist Anne Alexander spreekt bijvoorbeeld over de achtergrond van de opkomst van Daesh (Islamitische Staat) en de stand van de Arabische revoluties vijf jaar na dato. Oromia-mensenrechtenactivist Geresu Tufa spreekt over de manier waarop Europa’s koloniale geschiedenis doorwerkt in het heden.”

Shirley de Vet