25 juni: Leidse stadswandeling “Waar zit het geld?”

Onze logo's

Het Leidse crisisplatform houdt op 25 juni de stadswandeling “Waar zit het geld?”, met kritische informatie over het rijke deel van de samenleving dat in de watten wordt gelegd door het meest rechtse kabinet ooit. Iedereen is van harte welkom om aan de stadswandeling deel te nemen.

Crisisplatform Leiden
Stadswandeling “Waar zit het geld?”
Zaterdag 25 juni, 14:00 uur
Voorkant Leiden CS

De tocht van twee uur voert langs een tiental plekken die symbool staan voor de rijksten in de bovenlaag van de samenleving. De rijksten hebben wel de economische crisis veroorzaakt, maar de armen moeten opdraaien voor de gevolgen ervan. Het rijkeluiskabinet bevoordeelt de maatschappelijke bovenlaag via miljardensubsidies aan banken, topinkomens en bonussen voor bestuurders, subsidie voor kapitale villa’s, belastingverlichting voor het bedrijfsleven, en sponsoring van de vastgoedmaffia. Mensen met lage en modale inkomens daarentegen worden door Mark Rutte en zijn asociale vrienden keihard aangepakt door 18 miljard te bezuinigen in de zorg en allerlei andere basisvoorzieningen. Maar het geld moet worden gehaald waar het zit. De sterksten moeten de zwaarste lasten dragen. Laat de rijken de crisis betalen!

Het crisisplatform is bedoeld voor mensen in Leiden die actief willen worden tegen de lokale en landelijke bezuinigingen en tegen de zondebok- en verdeel en heers-politiek van het kabinet.

Het Leidse crisisplatform is een initiatief van Doorbraak. Meer weten? Bel: 071-5127619, of mail: leiden@doorbraak.eu. Eerder organiseerde het platform bijeenkomsten over de strijd van studenten, bijstandsgerechtigden en huurders. “Waar zit het? Hier zit het!” is de leus van een nieuwe campagne van Doorbraak.

Harry Westerink