3 februari, Den Haag: blokkade A12 tegen fossiele subsidies

Na 35 A12-blokkades zwichtte de politiek vorig jaar oktober. Bijna de hele Tweede Kamer stemde voor een motie om scenario’s op te stellen voor het afbouwen van de fossiele subsidies. Deze scenario’s zouden voor het nieuwe jaar door het demissionaire kabinet worden uitgewerkt. Maar tot nu toe is het stil. En in de tussentijd stemde de Eerste Kamer in december zelfs tegen de afschaffing van twee fossiele subsidies. Het is duidelijk: de politiek trekt zich terug”, aldus de oproep.

“Het is dus tijd voor nieuwe A12-blokkades. We kunnen niet tolereren dat de overheid, met jaarlijks tientallen miljarden, olie op het vuur van de klimaatcrisis gooit. En laten we niet vergeten dat de fossiele subsidies ook binnen Nederland zorgen voor onrechtvaardigheid. Want op welke partij je ook gestemd hebt in november: dit beleid zorgt ervoor dat de fossiele elite profiteert van de gewone mensen. Mensen met een lager inkomen, Jan Modaal en MKB-ers zijn degenen die in Nederland lijden onder van de fossiele subsidies. Gemiddeld 5.000 euro per belastingbetaler per jaar.

Zaterdag 3 februari
Vanaf 12:00 uur
A12, Den Haag

Daarom gaan we op 3 februari opnieuw de A12 op. En deze keer zal het niet bij enkel een A12-blokkade blijven. We vertrekken die dag om 12:00 uur vanuit verschillende plekken in Den Haag in marsen: stapvoets, over de openbare weg naar de A12. Om 13:00 uur komen we met z’n allen aan op de A12 en blokkeren we deze tot onze eis is ingewilligd: stop fossiele subsidies! Ook als je, om welke reden dan ook, niet mee wilt lopen met een van de marsen, kun je meedoen aan de actie. Om 13:00 uur sluit een aparte groep die niet meeloopt met de marsen aan bij het begin van de A12 om deze te blokkeren.”

Meer info hier.

Eric Krebbers