6 mei, Enschede: steunmanifestatie klimaatactivisten voor stakende buschauffeurs – LEES DE UPDATE

Spandoek dat mee ging op de 1 mei-demonstratie van de FNV afgelopen woensdag.

UPDATE: Arriva is naar de rechter gestapt en die heeft de staking verboden. Wij gaan nu op de afgesproken tijd geen manifestatie houden maar een flyer-actie om de chauffeurs te ondersteunen. Iedereen die hen een warm hart toedraagt is welkom om mee te doen!

“Komende maandag, 6 mei, staken de buschauffeurs van Arriva in Twente. Eerder gemaakte afspraken over rusttijden en werkdruk worden door Arriva niet nagekomen. Er is om 9:00 uur een manifestatie bij het station in Enschede. We gaan de chauffeurs met een groep mensen steunen, want wij ondersteunen hun eisen natuurlijk van harte! Want voor de klimaattransitie is veel beter ov broodnodig, en beter ov begint bij de mensen die in het ov werken!”, aldus de oproep die verspreid wordt door XR in Twente.

“Wil je mee doen? Graag! We verzamelen om 9:00 uur op station Enschede, bij de uitgang aan de kant van bushaltes, beneden aan de trap.”

Bericht van de FNV en de Arriva is inmiddels naar de rechter gestapt om de staking tegen te gaan.

Een eerdere solidariteitsactie in maart werd afgelast toen de aangekondigde staking werd afgelast. Het Netwerk Klimaat bouwt aan een campagne voor beter openbaar vervoer, vanuit de vakbeweging en klimaatbeweging samen. Geïnteresseerd? Ga in deze Telegram-groep. Wil je meer weten over zulke campagnes, lees dan onze artikelenserie daarover.

Eric Krebbers