8 maart, Leiden: viering van internationale vrouwendag met deelname van #Leidenvoor14-activisten

Logo

Op 8 maart vindt ook in Leiden een viering plaats van internationale vrouwendag, georganiseerd door het Vrouwennetwerk Leiden en met als thema “diversiteit en solidariteit”. Het programma bevat onder meer lezingen, workshops, dans en muziek.

Ook vrouwen van de Soedanese vereniging in Leiden, onder wie Doorbraak-activisten, leveren een bijdrage aan het programma. Tijdens de bijeenkomst gaat Amnesty International Leiden handtekeningen ophalen ter ondersteuning van de Iraanse activist Saba Kordafshari. Zij voerde actie tegen het verplicht dragen van een hoofddoek in Iran en kreeg daarvoor 24 jaar gevangenisstraf. Amnesty eist dat ze onmiddellijk wordt vrijgelaten.

Zondag 8 maart
Van 13:00 tot 18:00 uur
Leids Volkshuis
Apothekersdijk 33, Leiden
Toegang: 3 euro
Alleen toegankelijk voor vrouwen
Facebook

Verder gaan activisten van de Leidse groep van de Voor 14-campagne flyers uitdelen om vrouwen te informeren over de strijd voor verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur. Nog steeds krijgen vrouwen voor hetzelfde werk minder betaald dan mannen. Onder vrouwen van kleur komt nog meer armoede voor. Daarom is een hoger minimumloon, en daarmee ook hogere uitkeringen en AOW, juist voor vrouwen van groot belang.

Harry Westerink