Europese verkiezingen: plak tegen de PVV!

Campagnelogo.
Campagnelogo.

Sinds Doorbraak medio maart haar postercampagne tegen de PVV startte, zijn er al in zo’n twintig steden en dorpen in Nederland posters verspreid en geplakt. Hulde voor iedereen die dat mogelijk heeft gemaakt! Over twee weken zijn de Europese verkiezingen. Ook de PVV doet daar aan mee. De extreem-rechtse partij wil samen met Holocaust-ontkenners, racisten en homohaters een Europese fractie vormen om zo nog meer haat te kunnen zaaien. Laten wij dat geruisloos gebeuren? Nee! Plak mee tegen de PVV en bestel posters via wildersbff.nl.

Gerrit de Wit


PostercampagneMeer informatie over Wilders’ Europese BFF-ers vind je op de website wildersbff.nl. Er zijn vier verschillende posters van Wilders met zijn Europese best friends forever. Een daarvan zie je hieronder. Wil je die posters ook bestellen en gaan plakken of ophangen? Mail dan naar info@wildersbff.nl. Vermeld ook even je telefoonnummer.

Hieronder nogmaals de uitleg van de campagne, bedoeld voor een wat breder lezerspubliek dan normaal onze website bezoekt.

Zo! Wat een extremistische en waardeloze citaten staan er op jullie posters!

Dat klopt. Ook wij vinden het waardeloze en extreem-rechtse citaten, en drukken ze met pijn in het hart af. Wíj hebben de citaten echter nooit uitgesproken. Maar de nieuwe Europese vrienden van Geert Wilders wél. En Wilders vindt zijn nieuwe vrienden allemaal prachtig! Het is maar dat je het weet.

Maar Wilders wilde toch helemaal nooit met extreem-rechts samenwerken?

Tot voor enkele jaren geleden wilde Wilders inderdaad niet openlijk samenwerken met racistische en antisemitische partijen. Maar omdat Wilders meer geld, macht en spreektijd in het Europees Parlement wil, heeft hij er nu toch voor gekozen om met partijen als het Front National, het Vlaams Belang, Lega Nord en FPÖ in zee te gaan. Zelfs voor Pim Fortuyn, een van de grote voorbeelden van Wilders, zou dat een brug te ver zijn geweest. Fortuyn nam namelijk herhaaldelijk afstand van die partijen. Zo noemde hij Jean-Marie Le Pen van het Front National “een fascist” en Filip Dewinter van het Vlaams Belang “een racist”. Wilders echter heeft geen enkele moeite met deze partijen. En daarmee behoort de PVV nu definitief tot de Europese extreem-rechtse familie van racisten en Holocaust-ontkenners.

Wilders en Le Pen.
Wilders en Le Pen.

Maar zijn die nieuwe vrienden van Wilders niet veel extremer dan de PVV?

In sommige opzichten zijn bijvoorbeeld het Vlaams Belang en het Front National iets extremer dan Wilders, zeker wat betreft de haat tegen Joden. Aan de andere kant is de PVV weer extremer ten opzichte van moslims. Wilders heeft gezegd dat tientallen miljoenen moslims Europa uitgezet moeten worden, en hij kwam met idiote voorstellen als “een kopvoddentax” en een verbod op de koran. Die voorstellen konden niet rekenen op instemming van zijn nieuwe vrienden. Zelfs die extreem-rechtsen vinden Wilders daarin te extreem.

Maar Wilders heeft toch het beste voor met de ouderen en de sociale zekerheid? Zo extreem kan die man dan toch niet zijn!?

Wilders is wat de sociale zekerheid betreft een wolf in schaapskleren. Om maar extra stemmen te trekken, kraamt hij af en toe wat sociale voorstellen uit zonder zich er hard voor te maken. Zo sprak hij zich fel uit tegen een verhoging van de AOW-leeftijd, maar toen hij tot het kabinet-Rutte I toe wilde treden, gaf hij die ‘eis’ net zo makkelijk binnen een paar uur na de verkiezingen weer op. Ook zegt de PVV tegen de inperking van de WW en tegen een verslechtering van het ontslagrecht te zijn. Maar toen de partij meeregeerde, bleken die standpunten boterzacht en wilde men “best praten” over nieuwe bezuinigingen op de sociale zekerheid. En als het aan Wilders ligt, dan worden “allochtonen” steeds zoveel mogelijk uitgesloten van de sociale voorzieningen in Nederland, ook al hebben ze er tientallen jaren aan meebetaald via de belastingen. Van dit soort “volksvrienden” moeten we het dus niet hebben.

This text in English

Maar is Wilders uiteindelijk niet meer een ongevaarlijke clown? Iemand van buiten de gevestigde kringen die de waarheid durft te zeggen?

Wilders mag dan doen alsof hij een buitenstaander is, in werkelijkheid is hij gewoon een VVD-er met een eigen partij, een van de langst zittende Kamerleden met grote ervaring in achterkamertjespolitiek. De behoefte aan een proteststem is begrijpelijk, maar waarom zou je die geven aan een racist? Een opstoker die doodleuk beweert dat Polen en Nederlandse Marokkanen schuldig zijn aan de crisis. En niet de bankiers en directeuren met hun vette bonussen, of de politici die hen de vrije hand lieten in het verzinnen van financiële constructies om snel rijk te worden.

Moeten we dan maar stemmen op andere partijen?

De meeste partijen willen tegenwoordig grotendeels hetzelfde: bezuinigen, privatiseren en migratie beheersen. Ze pamperen banken, bedrijven en de rijken, en halen het daartoe benodigde geld bij de gewone mensen weg. Veel mensen hebben daardoor geen vertrouwen meer in “de politiek”, en terecht. Zelfs de meeste progressieve en christelijke partijen komen niet voor ons op, en op de VVD stem je niet: dat is zo overduidelijk een kakkerspartij. Het kunstje dat Wilders al jaren uithaalt, is dat hij al die ontevreden kiezers naar zich toetrekt om met hun stem vervolgens het neo-liberale beleid volop te steunen. Eerst door een regering van CDA en VVD te “gedogen” en nu door op grote lijnen toch weer mee te stemmen met het bezuinigingsbeleid van dit kabinet.

Het kabinet van dezelfde Rutte die de PVV “een volstrekt normale partij” noemde, ondanks alle extreem-rechtse uitspraken van Wilders en zijn foute vrienden. De meeste andere partijen gaan evenmin in tegen Wilders, behalve af en toe wat schoorvoetend als het Nederlandse imago in het buitenland gevaar loopt en ‘onze’ handelsbelangen geschaad dreigen te worden. Op welke partij je dan wel gaat stemmen, als je al gaat stemmen, dat moet je natuurlijk zelf weten. Wij geven geen stemadvies. Wel willen we je oproepen om ook tussen de verkiezingen door je stem te laten horen. Wij vinden het belangrijk dat we ons organiseren, ons aansluiten bij bewegingen en vakbonden, dat we actief worden, de straat opgaan en ons inzetten voor een betere, meer solidaire wereld.