11 september, Den Haag: internationale mars uit solidariteit met de Soedanese revolutie

Van 6 tot en met 11 september vindt er een internationale Soedanese mars plaats die begint in Londen en na tussenstops in Frankrijk en België eindigt in Den Haag, voor het gebouw van het Internationale Strafhof. De mars wordt gehouden uit solidariteit met de Soedanese revolutie en roept op om de militaire misdadigers in Soedan te vervolgen. De mars wordt georganiseerd door het Sudanese Initiative Europe, dat eerder demonstraties in Brussel en Genève organiseerde.

Uit de oproeptekst: “Soedan, de hoorn van Afrika, staat op het belangrijkste kruispunt van haar geschiedenis. De vorming van een burgerlijke staat, gekenmerkt door elementaire basisrechten voor de mens, of de militaire, gekenmerkt door corruptie, verraad en nul waardering en erkenning voor de rechten van de mens. Wij, Europese Soedanezen (Sudanese Initiative Europe), streven naar en ondersteunen een burgerlijke regering in Soedan en hopen dat onze geliefde natie geniet van alle basisrechten van dien: vrijheid, vrede en gerechtigheid!

Woensdag 11 september
Van 11:00 tot 15:00 uur
Hofplaats, Den Haag
Facebook

Onze taak is het bewaken van deze revolutie vanuit Europa en zorgen dat een vreedzame overgangsfase plaatsvindt voor een democratische staat in Soedan. Wij zijn een onafhankelijke partij die niet aangesloten is bij Soedanese politieke partijen in het thuisland. Wat ons kenmerkt, is de diversiteit en onafhankelijkheid van onze leden binnen de EU. Het Sudanese Initiative Europe heeft eerder dit jaar in Brussel en Frankrijk een succesvolle mars georganiseerd voor de mensenrechten in Soedan. Voorstanders van vrede en mensenrechten over heel Europa waren aanwezig en uiteraard vele Europese Soedanezen. Onze hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Nu staan wij op het belangrijkste kruispunt van de Soedanese revolutie, die de afgelopen acht maanden over de hele wereld vreedzame demonstraties hield, strevend naar vrede, vrijheid en gerechtigheid voor haar geliefde burgers. Wij willen jullie hierbij uitnodigen om solidariteit te tonen en deel te nemen aan deze cruciale fase van ons revolutie. De mars start in Londen op 6 september 2019 met een tussenstop in Frankrijk en België, en eindigt in Nederland op 11 september 2019, voor het Internationale Strafhof (ICC) in Den Haag. Het doel van deze mars is om onze boodschap over te brengen naar het ICC: gerechtigheid en vergelding tegen de oorlogsmisdadigers die vreedzame demonstranten en andere burgers gedurende dertig jaar in koelen bloede hebben vermoord en verkracht!”

Harry Westerink