12 oktober, Amsterdam: “Let terfs shut up”-actie tegen transhaat

Vanuit de queer- en anti-fascistische beweging wordt er op 12 oktober opnieuw een Let terfs shut up-actie tegen transhaat georganiseerd. Deze keer richt het protest zich tegen een Let Women Speak-evenement in Amsterdam. Eerder vonden er in Utrecht al protestacties tegen transhaatbijeenkomsten plaats op 9 september en 18 november 2023 en op 26 mei 2024.

Uit de oproeptekst: “Kellie-Jay Keen-Minshull, ook wel bekend als Posie Parker, is een extreem-rechtse transfoob en oprichter van de groep Standing for Women. Op 12 oktober komt ze naar Amsterdam met een Let Women Speak-evenement. Haar boodschap is simpel: ze wil dat trans mensen worden uitgeroeid.

De banden met extreem-rechts zijn duidelijk, zowel in de boodschap als op straat. Tijdens Let Women Speak-evenementen wordt Posie herhaaldelijk vergezeld door neo-nazi’s. In Nederland werd in Utrecht drie keer een Let Women Speak-evenement georganiseerd door stichting Voorzij, de Nederlandse versie van Standing For Women. Ook die werden bezocht door georganiseerde fascisten.

Zaterdag 12 oktober
Vanaf 12:30 uur
Amsterdam (locatie wordt later bekendgemaakt)

Het goede nieuws: de evenementen worden keer op keer geconfronteerd met kleurrijke tegendemonstraties. In Utrecht verstoorden we met honderden mensen de Let Women Speak-evenementen en waren de haatvolle speeches amper te verstaan.

Posie Parker, transfobie en nazi’s zijn ook in Amsterdam niet welkom en dat zullen we duidelijk maken. Het exacte plan is nog een verrassing, maar markeer alvast je agenda: 12 oktober, Let terfs shut up, 12.30 uur, Amsterdam. Updates volgen.”

Harry Westerink

Hier twee nieuwsvideo’s over hoe activisten een speech van Posie Parker in Nieuw Zeeland onmogelijk maakten.

Wat meer info van de aankondiging voor 12 oktober.