Banner

Banner

Op 16 december organiseert Movement X in Den Haag een demonstratie tegen politiegeweld. “Op 21 december staat de officiële uitspraak tegen twee van de vijf agenten die Mitch Henriquez hebben vermoord gepland. Het OM oordeelde dat deze agenten al genoeg waren ‘gestraft’. Het OM eist dus geen straf. De onrechtvaardigheid van deze uitspraak, die gebaseerd is op corrupte ideeën, is onacceptabel. Ook zij zien dit in; ze hebben ‘uit angst voor maatschappelijk onbegrip’ drie officieren aangewezen om na 21 december iedereen over hun ‘onderbouwing’ te informeren. Dit is uiteraard al te laat! Dit onrecht mag niet zo doorgaan! We eisen dat de betrokken agenten gestraft worden voor hun daden. Zij die zich schuldig maken aan politiegeweld mogen niet vrijuit gaan”, aldus de oproep die ook door Doorbraak wordt onderschreven.

Zaterdag 16 december
Van 13:00 tot 17:00 uur
Koekamp, Den Haag
(Naast Centraal Station)
Facebook

Naast Doorbraak wordt de oproep ook onderschreven door Controle Alt Delete, Comité 21 maart, Internationale Socialisten, Revolutionaire Eenheid, Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina – SRP, Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indië, Stichting Soul Rebel Movement, Nederland Wordt Beter, Stop Blackface en platform Justice for Mitch Henriquez.

Betuig je steun aan de nabestaanden van Mitch Henriquez! Zijn moeder, zussen en neef hebben via hun advocaat aan de organisatoren aangegeven dat ze “blij” zijn “met iedere positieve en waardig verlopende vorm van aandacht voor de gebeurtenissen rondom Mitch Henriquez. Dat geldt ook voor demonstraties.”

De oproep sluit af met: “We moeten onszelf verenigen voordat de zitting plaatsvindt. We moeten laten zien – met z’n allen – dat we dit niet accepteren en dat we bereid zijn om actie te ondernemen. Om invloed uit te oefenen op de uiteindelijke uitspraak op 21 december. Justitie haar angst voor ‘maatschappelijk onbegrip’ is er een van mensen die weten dat ze kwaad bezig zijn. De vergelijking met de zaak van Rishi is hier ook erg makkelijk te maken. Stop de onrechtvaardigheid van de politie-staat! Power to the People! Justice for all!”

Eric Krebbers


 1. Anoniem # 1 
  7 maanden geleden

  Power to the people staat er blijbaar aan het einde van de oproep. Welke ” people ” vraag ik me af. Een makkelijke kreet power to the people. Ik denk daar bij dat velen zo niet bijna allen die nu negatief worden gediscrimineerd bijv. moeilijk betaald werk vinden daar door eigenlijk een burgerlijk leven willen met een auwauwautootje kinderen maken een mooi appartementje. Boos zijn – terecht – dat ze daar minder toegang toe hebben of geen toegang vanwege etnisch profileren bijv. Stel je voor – het idee alleen al – ik wil me solidariseren met de plaatselijke straat jeugd ook wel bekend met hangers hangjeugd. Die het zo nu en dan aan de stok heeft met de politie en vaal al uit migranten jeugd bestaat. Dan ben ik toch de ouwe lul in hun ogen waar van hun ouders zeggen dat ik ( mogelijk ) een homo ben enzv.
  wat ze heel heel erg vinden. Daar bij onderken ik dat op de eerste plaats gemeente woningstichting en politie problematisch zijn en niet de plaatselijke armoezaaiers – zo als ik – die buitengesloten maar moeten afwachten blijkbaar wat ze word toegeschoven door de gevestigde poltiek en ambtenaren en het grote ” bedrijfsleven ” waar ze voor werken. Dat wil zeggen het grote bedrijfsleven gevestigde politiek en ambtenarij zijn min of meer een volkomen vervlochten.
  Het is een opvallende verzameling groepjes die de oproep onderschrijven. Wat hebben ze gemeenschappelijk denk ik dan. Dat ze power to the people willen ? Zo als ik al schreef die people als daar mee de buiten gesloten armoezaaiers word bedoelt heeft daar weinig interesse in wil een burgerlijk leven. We worden niet gehoord merkte ik vanochtend weer door de woningstichting gemeente politie. “Je belt te vaak “. Ping verbinding verbroken door schofterige woningstichting medewerkster. Natuurlijk niet het is niet in het belang van de gevestigde orde om naar ons te luisteren ons mee te laten beslissen.
  Hoe kan die hang naar een burgerlijk leven die corrumpeerd worden doorbroken ? Bewustwording bewerken ?
  Het merendeel van de mensen heeft alleen Kapitalisme als bepalende factor in hun leven en de propaganda daar van.
  Ik vrees dat Mitch niet de laatste is die is gesneuveld. Het revolutionair potentieel zit toch vooral bij mensen met een
  migranten achtergrond maar hebben die daar ” zin in ” . Wat heeft Links ze te bieden. Power to the people of moet ik schrijven power to the Pipo immers iedereen heeft schijt aan dat stelletje clowns die people die armoezaaiers. Inclusief de armoezaaiers zelf.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*