16 december, Den Haag: demonstratie tegen politiegeweld

Banner
Banner

Op 16 december organiseert Movement X in Den Haag een demonstratie tegen politiegeweld. “Op 21 december staat de officiële uitspraak tegen twee van de vijf agenten die Mitch Henriquez hebben vermoord gepland. Het OM oordeelde dat deze agenten al genoeg waren ‘gestraft’. Het OM eist dus geen straf. De onrechtvaardigheid van deze uitspraak, die gebaseerd is op corrupte ideeën, is onacceptabel. Ook zij zien dit in; ze hebben ‘uit angst voor maatschappelijk onbegrip’ drie officieren aangewezen om na 21 december iedereen over hun ‘onderbouwing’ te informeren. Dit is uiteraard al te laat! Dit onrecht mag niet zo doorgaan! We eisen dat de betrokken agenten gestraft worden voor hun daden. Zij die zich schuldig maken aan politiegeweld mogen niet vrijuit gaan”, aldus de oproep die ook door Doorbraak wordt onderschreven.

Zaterdag 16 december
Van 13:00 tot 17:00 uur
Koekamp, Den Haag
(Naast Centraal Station)
Facebook

Naast Doorbraak wordt de oproep ook onderschreven door Controle Alt Delete, Comité 21 maart, Internationale Socialisten, Revolutionaire Eenheid, Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina – SRP, Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indië, Stichting Soul Rebel Movement, Nederland Wordt Beter, Stop Blackface en platform Justice for Mitch Henriquez.

Betuig je steun aan de nabestaanden van Mitch Henriquez! Zijn moeder, zussen en neef hebben via hun advocaat aan de organisatoren aangegeven dat ze “blij” zijn “met iedere positieve en waardig verlopende vorm van aandacht voor de gebeurtenissen rondom Mitch Henriquez. Dat geldt ook voor demonstraties.”

De oproep sluit af met: “We moeten onszelf verenigen voordat de zitting plaatsvindt. We moeten laten zien – met z’n allen – dat we dit niet accepteren en dat we bereid zijn om actie te ondernemen. Om invloed uit te oefenen op de uiteindelijke uitspraak op 21 december. Justitie haar angst voor ‘maatschappelijk onbegrip’ is er een van mensen die weten dat ze kwaad bezig zijn. De vergelijking met de zaak van Rishi is hier ook erg makkelijk te maken. Stop de onrechtvaardigheid van de politie-staat! Power to the People! Justice for all!”

Eric Krebbers