16 maart bijeenkomst: een links antwoord op de rechtse hetze…

Tegen islamofobie, uitsluiting en rechtspopulisme op 16 maart 2008 
in de White Elephant, West Kruiskade 73b, Rotterdam, 15.00 – 17.00 uur.

Grenzeloos en Doorbraak vinden dat een offensief tegen racisme, islamofobie en uitsluiting meer dan nodig is. Het nieuwe nationalisme van Wilders, Verdonk en Kamp moet gestopt worden. Als zij hun zin krijgen zijn het de ‘gewone’ mensen, blank en zwart, man of vrouw, moslim of niet, die het slachtoffer worden. Straks wordt niet alleen de moslim of ‘allochtoon’ maar iedereen die niet rijk en succesvol is uitgesloten. Het rechtspopulisme gaat hand in hand met een harde neoliberale agenda.

Islamofobie en rechtse borrelpraat zetten de toon in de Nederlandse samenleving. Racisme lijkt opnieuw de kop op te steken. Moslims worden gecriminaliseerd en uitgesloten. Het is aanpassen of oprotten, krijgen we te horen. Links zoekt vertwijfeld naar een antwoord op de rechtse hetze.

Op 16 maart 2008 organiseren Grenzeloos en Doorbraak daarom een debat met als motto ‘Een links antwoord op de rechtse hetze’. Een bijeenkomst voor iedereen die zich zorgen maakt over de opkomst en groei van rechtspopulisme en islamofobie. In plaats van rechtse schreeuwlelijken het debat te laten bepalen, willen we als linkse activisten onze eigen idealen opnieuw naar voren brengen: gelijkwaardigheid, solidariteit en internationalisme.

Sprekers:
Leo de Kleijn (medewerker Grenzeloos en raadslid in Rotterdam)
Mahmut Erciyas (Doorbraak, SP)
Paul Mepschen (Grenzeloos e.a)
Peyman Jafari (Internationale Socialisten)
Volledige lijst van sprekers wordt binnenkort bekend gemaakt.

16 maart 2008
White Elephant
West Kruiskade 73b
Rotterdam
15.00 – 17.00 uur

Download de flyer in pdf