21 juni: Doorbraak-krant nr. 16 verschijnt. Neem een abonnement en steun Doorbraak!

Cover.
In mei werd een groot protestkamp van vluchtelingen in Ter Apel hardhandig door de politie ontruimd. In dit nummer een indrukwekkend achtergrondverhaal over de strijd van de vluchtelingen, over de steun die ze daarbij krijgen en over de repressie door de overheid.

En meer over migratiebeheersing: hoe studenten het repressieve ideeëngoed al vroeg aangeleerd krijgen, hoe de laatste “witte” illegalen aan het beleid ten onder gaan, en hoe Fort Europa meer en meer ook de cinema binnendringt.

Verder vanzelfsprekend ook aandacht voor de strijd tegen de dwangarbeid in Leiden, en een verhaal over de werkverschaffing van vroeger. En natuurlijk vergeten we extreem-rechts niet: neo-nazi’s in Dortmund, islamisten in de Arabische wereld, en even lachen om de Nederlandse minkukels in “Wat schrijft rechts”.

De hele inhoudsopgave van de nieuwe krant is te lezen in ons Gebladerte Archief.

Klinkt interessant? Vul dan het formulier in voor een jaarabonnement, en maak tegelijk 25 euro over op giro 95225 t.n.v. Stichting Gebladerte te Leiden. Je ontvangt dan niet alleen de tweemaandelijkse krant, maar je steunt ook direct Doorbraak bij haar belangrijke werk. Minima kunnen volstaan met 13 euro.

Je kunt ook steunlid/donateur worden. Maak je per maand 5 euro of meer over, dan krijg je de krant gratis thuisgestuurd. Aanmelden kan hier.

De redactie

Cover.