21 september: flyer-actie tegen Prinsjesdag-plannen

Logo van de klasse!-krant.

Aanstaande woensdag gaan activisten van Doorbraak en de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) in de spits flyers en kranten uitdelen tegen de bezuinigingen. Kom ook meedoen!

Flyeractie
Nijmegen Centraal Station
Woensdag 21 september
Van 7:00 tot 9:00 uur ’s ochtends

Het gaat om de gezamenlijke krant van Klasse! en de Vrije Bond en een Doorbraak-flyer met deze tekst:

“Je zal misschien wel tot ver na je 65e moeten werken. Je kinderen moeten geld lenen om nog te kunnen studeren. De zorg voor je ouders wordt langzaamaan onbetaalbaar, voor zover we het nog over ‘zorg’ kunnen hebben. En als je de komende jaren je baan kwijtraakt of arbeidsongeschikt wordt, reken dan maar niet op ondersteuning.

Veel van onze sociale voorzieningen, het onderwijs en de zorg zijn de afgelopen jaren door verschillende rechtse regeringen te grabbel gegooid. Ook gisteren, op Prinsjesdag, heeft het kabinet Bruin I weer de nodige bezuinigingsplannen gepresenteerd. “Het zijn zware tijden,” zeggen ze, “dus zullen we allemaal de broekriem moeten aanhalen”. Maar is dat wel zo?

Nederland staat bekend als een belastingparadijs voor multinationale miljardenbedrijven. Miljoenen verdwijnen in de zakken van grijpgrage topbestuurders en falende bankiers. Ons gemeenschapsgeld wordt gekwanseld aan villasubsidies, snelwegen en illegale oorlogen. Door het beleid van Rutte en Wilders zal de rijkste 25 procent van de Nederlandse bevolking de komende jaren alleen maar nóg rijker worden.

Geld en welvaart is er genoeg! Zodra je goed gaat kijken waar het geld wél zit, naar wie wél iets kan missen, dan valt het op dat er iets goed mis is met deze samenleving. Kijk maar om je heen – op straat, op je werk of school. Er is genoeg voor iedereen, het is alleen niet eerlijk verdeeld!

Dit is wat wij willen laten zien: waar het geld wél zit. Waar zit het geld volgens jou? Wie mag van jou de ‘crisis’ betalen? Doe met ons mee, reageer op onze website waarzithet.nl, en kom in actie!”

Doorbraak