22 juni, Utrecht: kick-off van Wij Reizen Samen, campagne voor een beter openbaar vervoer

Op 22 juni organiseert het FNV-Netwerk Klimaat in Utrecht de startbijeenkomst van de campagne Wij Reizen Samen. Die campagne streeft naar goede arbeidsvoorwaarden in het OV, een betaalbaar en groen OV, een voor iedereen toegankelijk OV, overal goede OV-verbindingen, en OV in publieke handen. Wereldwijd zijn er inmiddels in tal van landen campagnes voor een beter OV op gang gekomen. Ook Doorbraak doet mee aan de campagne Wij Reizen Samen.

Uit de oproeptekst voor de kick-off van de campagne: “In navolging van de succesvolle Wir Fahren Zusammen-campagnes in Duitsland en Oostenrijk willen wij ook in Nederland zij aan zij strijden voor een beter OV. Openbaar vervoer voor iedereen en goede arbeidsvoorwaarden voor OV-personeel is een nobrainer voor het klimaat.

Zaterdag 22 juni
Van 10:00 tot 13:00 uur – programma
Vanaf 13:00 uur – bonus: verdiepend gesprek
Lokaal Vakbondshuis FNV
Amsterdamsestraatweg 141, Utrecht
Vooraf aanmelden

Echter gebeurt het omgekeerde: OV wordt steeds duurder, lijnen vallen weg en het blijft ontoegankelijk. Tegelijkertijd is de werkdruk voor OV-personeel veel te hoog. Alles voor meer winst, terwijl OV een publieke dienst en een duurzame transitieversneller zou moeten zijn.

Wil je meer leren over onze campagne? Of wil je bijdragen en in jouw regio contacten opbouwen met reizigers en OV-werkers? Kom ook! Hoor van onze Duitse kameraden, leer van OV-werkers waar ze tegenaan lopen en start met ons deze reis.”

Harry Westerink

UPDATE

#WirFahrenZusammen in the house! Twee afgevaardigden van de Duitse campagne komen langs om ons te vertellen over hoe zij in 57 steden stakingen en demonstraties voor beter OV en betere arbeidsvoorwaarden organiseerden. Kom luisteren, leren en meedoen! Lees hier meer achtergrond over #WirFahrenZusammen.

🚅 Daarnaast vertellen een aantal OV-werkers je alles over waar zij tegenaan lopen in hun dagelijks werk. En we gaan natuurlijk meer vertellen over onze campagne en per regio kijken hoe we aan de slag gaan.

🚇 Na het “officiële” programma is van 10:00 tot 13:00 uur is er een bonusprogramma in de middag. Waarbij we nog dieper in de materie duiken met onze vrienden uit Duitsland om zoveel mogelijk te leren.