22 maart: manifestatie op de Dam tegen racisme, voor solidariteit

Affiche
Zaterdag 22 maart 2008, 13.00 – 14.30 uur, Dam, Amsterdam

Met optredens van Appa, Mala Vita en Kasba

Het is tijd om kleur te bekennen – tegen racisme, vóór solidariteit.  We kunnen niet langer stil blijven. In Nederland heerst een klimaat van angst en haat, een verdeelde samenleving van "wij" tegenover "zij", en een toename van racisme en islamofobie.

Het is tijd om kleur te bekennen, nu het debat gedomineerd wordt door dagelijkse tirades tegen hele bevolkingsgroepen. Nu Geert Wilders Artikel 1 van de Grondwet wil afschaffen, omdat hij 'wil discrimineren', door bijvoorbeeld de grenzen te sluiten voor 'niet- westerse allochtonen'. Nu geen voorstel voor de PVV te ver gaat, zoals het te koop aanbieden van de Antillen. Nu zelfs de Raad van Europa de noodklok luidt wegens het 'stigmatiserend, stereotyperend en zelfs ronduit racistisch taalgebruik tegen moslims'.

Steeds meer mensen hebben schoon genoeg van dit klimaat van angst en haat en kiezen vóór respect, tolerantie en solidariteit .Het is tijd dat de stem van de zwijgende meerderheid gehoord wordt en dat politici en maatschappelijke organisaties zich uitspreken. We roepen iedereen op, jong en oud, man en vrouw, allochtoon en autochtoon om kleur te bekennen.

Doe mee aan de manifestatie op zaterdag 22 maart op de Dam!

 Meer info? Posters en flyers bestellen? Ga naar http://www.nederlandbekentkleur.nl/manifestatiedam.html