22 mei, Katwijk: demonstratie voor verblijfsrecht voor vluchtelinggezinnen

Demotour.
Demotour.

Op 22 mei organiseert “Geen kind aan de kant” in Katwijk een demonstratie voor een onvoorwaardelijk kinderpardon en tegen arrestatie, opsluiting en uitzetting van vluchtelingen die verblijven in de gezinslocatie van die gemeente. De actie maakt deel uit van een landelijke demotour langs zes gezinslocaties in de weekenden 21-22 mei en 28-29 mei.

Demonstratie
Zondag 22 mei
Vanaf 9:30 uur
Grasveld naast Shell
Hyacintstraat, Katwijk
Facebook-event

Vanuit Leiden gaan we met het openbaar vervoer naar de demonstratie. We nemen bus 31 (naar Katwijk via de Boulevard) die vertrekt om 9:05 uur. Wil je meereizen? We verzamelen om 9:00 uur bij de bushalte aan de voorkant van station Leiden Centraal. We stappen in Katwijk uit bij bushalte Molentuinweg, die vlakbij de Hyacintstraat ligt.

Om 9:30 uur vindt er op het grasveld aan de Hyacintstraat eerst een persconferentie plaats met kinderen uit de gezinslocaties en hun ouders. Daarna is er een betoging met diverse sprekers. Uit de oproeptekst: “Omdat we rekening houden met de zondagsrust in Katwijk, heeft deze betoging een ingetogen karakter. Ook de kinderen uit Katwijk zijn van harte uitgenodigd om samen met hun ouders kennis te komen maken met hun leeftijdsgenoten. Maak een mooie tekening en neem die mee!”

Harry Westerink