24 oktober, Arnhem: woonprotest tegen de huidige woningmarkt

Op 24 oktober organiseert de afdeling Arnhem-Nijmegen van de Jonge Socialisten (JS) in Arnhem een woonprotest, in samenwerking met de afdeling Gelderland van de GroenLinkse jongerenorganisatie Dwars en de afdeling Arnhem-Nijmegen van Volt.

Uit de oproeptekst: “We komen honderdduizenden woningen tekort. Dertigers wonen bij hun ouders op zolder, gescheiden stellen blijven noodgedwongen in hetzelfde huis wonen, gezinnen bivakkeren op campings. De dakloosheid is de afgelopen jaren verdubbeld. Beleggers overbieden starters en nemen onze wijken over. Jongeren en singles zijn inmiddels de helft van hun inkomen kwijt aan huur. Het woonprotest heeft als doel aandacht te vragen voor de wooncrisis die veroorzaakt is door onder andere de stijgende huizenprijzen en groeiende wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Juist nu is het tijd om onze stem te laten horen. Het wordt tijd voor een stevige aanpak van de woningmarkt.”

Zondag 24 oktober
Vanaf 12:00 uur
Markt, Arnhem
Facebook

De organisatoren van deze Arnhemse protestactie zijn verbonden aan partijen die op sociaal-economisch terrein stuk voor stuk een neo-liberale koers varen. De actie richt zich tegen een belangrijk onderdeel van die koers, namelijk de liberalisering en flexibilisering van het woonbeleid. Je kunt dus stellen dat de organisatoren daarmee in feite ook tegen hun eigen partijen gaan demonstreren.

Harry Westerink