25 maart: demonstratie “Onderwijs is een recht!”

Protest!

Doorbraak roept iedereen op – studenten en niet-studenten – om mee te doen aan de demonstratie tegen de bezuinigingen op het onderwijs op vrijdag 25 maart in Den Haag.

Demonstratie
25 maart vanaf 13:00 uur
Spuiplein, Den Haag

Uit de oproep: “Ondanks de 20 duizend studenten op het Malieveld in januari gaat de regering door met haar bezuinigingsplannen die het onderwijs in Nederland keihard zullen raken: opleidingen verdwijnen, docenten verliezen hun baan, het hoger onderwijs levert 370 miljoen in, het MBO 170 miljoen, doorstroming wordt voor velen financieel onmogelijk gemaakt, de studiefinanciering en OV verdwijnen voor masterstudenten en ‘vertraagde’ studenten krijgen een boete van drieduizend euro. En de lijst met bezuinigingen gaat door. De gevolgen zijn duidelijk: slechtere opleidingen die steeds korter en duurder worden. Het is de hoogste tijd deze plannen te stoppen. Onderwijs is veel meer dan een ‘investering in jezelf’. Het is een recht!

Het tegengaan van de bezuinigingsplannen op het onderwijs wil NIET zeggen dat de sociale zorg, huisvesting, kunst en inburgeringscursussen dan maar extra moeten inleveren. Er is geld genoeg. Het is simpelweg niet te rijmen dat er massaal bezuinigd wordt op sociale voorzieningen terwijl de economie zich herstelt, geredde banken nauwelijks belast worden, topinkomens stijgen en er wél miljarden beschikbaar zijn voor impopulaire militaire projecten. Het is daarom de hoogste tijd ons demonstratierecht te gebruiken om voor onszelf en anderen op te komen.”

De actie staat ook op Facebook.

Eric Krebbers