29 juni, 1 en 2 juli: voorstellingen “Marx in Soho” en “The Fever”

Jerry Levy als Karl Marx.

Doorbraak organiseert eind juni, begin juli drie toneelvoorstellingen, als benefiet voor het Vluchtelingenplatform Arnhem en voor Doorbraak zelf. Nog maar weinig mensen zijn bekend met de theorieën van Marx. Ze zijn vergeten of voor dood achtergelaten. De bekende linkse historicus en activist Howard Zinn wilde daar wat aan doen en schreef het toneelstuk “Marx in Soho”. Om te laten zien dat Marx’ ideeën nog steeds relevant zijn. Zinn is bekend van zijn meesterwerk “A people’s history of the United States”, waarin hij de geschiedenis van de VS beschrijft van onderop.

29 juni, 20:00 uur
Kantoor Doorbraak
Middelstegracht 38, Leiden
“Marx in Soho” (benefiet voor Doorbraak)

1 juli, 20:30 uur
De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
“Marx in Soho” (benefiet voor Doorbraak)

2 juli, 20:30 uur
De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
“The Fever” (benefiet voor Vluchtelingenplatform Arnhem)

Foto van de voorstelling.
De toneelstukken zijn in het Engels. Bij de entree kan een vrijwillige bijdrage geleverd worden.

In het toneelstuk “Marx in Soho” (door Howard Zinn en met Jerry Levy als hoofdspeler) keert Karl Marx na zijn dood terug om zijn naam te zuiveren. “I’m not a Marxist”, zegt hij zelf. Het stuk biedt een kennismaking met de persoon Marx en nodigt uit tot een debat over de relevantie van zijn ideeën vandaag de dag.

Jerry Levy speelt ook het toneelstuk “The Fever” van Wallace Shawn. Dat stuk gaat over een persoon die nadenkt over een moreel consistente manier van leven ten tijde van een confrontatie met het onrecht in de wereld.

Marx is back!
Op de avonden in Nijmegen kunnen mensen voorafgaand aan de toneelstukken eten in de Klinker. Op vrijdag is er het solidariteitscafé Mulawan, reserveren via 06-17240896 of mulawan_eetcafe@hotmail.com. Op zaterdag is er het eetcafé in De Klinker, reserveren via 024-3605208.

Frodo Tromp

Het Leidse affiche.